Naționalismul e dragoste

”Eliberează-te! Alege naționalismul”

În zilele noastre, dragostea pentru propria națiune este privită ca fiind înapoiată și se vrea depășită de noile idealuri ale globalismului. În toate articolele presei consacrate și în discursul politic, naționalismul este înfățișat ca fiind ceva periculos care trebuie înmormântat în trecut și care implică ură față de străini. O astfel de gândire este la fel de departe de realitate precum este faptul că a-ți iubi familia ar implica ură față de vecini.

Adevăratul naționalism este un act de dragoste dezinteresat, la fel ca o forță coagulantă naturală care leagă oamenii ce împărtășesc același sânge și pământ, împingându-i să lucreze spre binele comunității naționale. În societățile moderne în care goana spre bunăstarea materială este forța motrice, ceva atât de firesc precum grija pentru proprii semeni încruntă fețele „intelectualilor” moderni și este descurajată energetic. De ce? Pentru că nu poate exista corupție într-o clasă conducătoare care să iubească cu adevărat și să aibă grijă de oamenii și de pământul pe care îl conduc. De asemenea, interesele străine nu ar mai fi prioritare celor locale, indiferent de avantajele economice pe termen scurt pe care le-ar putea aduce. Mai mult, fiecare decizie luată în interesul național va fi una conștiincioasă de mediu, deoarece este naționalist să protejăm pământul pe care strămoșii noștri au luptat atât de mult pentru dreptul nostru de a-l locui în pace.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Cu toate acestea, ca orice altă valoare, ea trebuie cultivată și întreținută înainte să existe o clasă conducătoare care să nu muncească pentru altceva decât pentru binele națiunii. Totul începe de la cultură, precis prin cultură societatea noastră a fost otrăvită de materialism și prin aceeași cultură s-a propagat ideea că naționalismul ar fi, culmea, lucru rău.

Iată că prin cultură trebuie să începem lupta și să dovedim că putem produce suficienți gânditori care să susțină singura abordare rațională la viața cetățenească, adică naționalismul.

George Mihai Cojocaru

Preluare: Comunitatea Identitară

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Managerul Institutului de Psihiatrie Socola Iași, atacat "gratuit" în presa locală

lun nov. 23 , 2020
Odată cu instalarea noului manager al Institutului de Psihiatrie „Socola” Iași, domnul Bogdan Șaramet, a fost sistat și un contract de servicii semnat de către vechiul manager al Institutului de Psihiatrie „Socola” Iași, Oprișanu Ovidiu Gabriel, cu publicația “Bună Dimineața Iași”. După acest moment, potrivit actualului manager, au început imediat […]
Managerul Institutului de Psihiatrie Socola Iași, atacat "gratuit" în presa locală

Poate vă place și:

libris.ro