Caransebeş: Programul de Ziua Culturii Naţionale

De Ziua Culturii Naționale și în ziua când se împlinesc 171 de ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu, 15 ianuarie 2021, la Caransebeş va avea loc un eveniment omagial dedicat poetului, informează Basilica.

În sala de expoziție a Colecției muzeale „Episcop Elie Miron Cristea” a Episcopiei Caransebeșului se va desfăşura manifestarea „Cultura și limba română în patrimoniul cultural din Caransebeș”.

Evenimentul va fi deschis cu prezentarea expoziției „Limba română în patrimoniul cultural bisericesc”,  care va fi succedată de o dublă lansare de carte.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

Unul dintre volumele lansate  va fi albumul Colecției muzeale „Episcop Elie Miron Cristea” a Episcopiei Caransebeșului, semnat de Arhim. Casian Rușeț, consilier cultural al Episcopiei Caransebeşului.

„Cultura și limba română în patrimoniul cultural din Caransebeș” urmărește să stârnească setea de cultură a privitorului și cititorului, purtându-l, de Ziua Națională a Culturii,  într-o călătorie de cunoaștere a patrimoniului cultural din Caransebeș, loc în care cultura a fost la loc de cinste pentru toate păturile sociale ale orașului dinaintea Marii Uniri și sub cupola căreia oamenii de cultură ai locului s-au unit în vederea realizării marelui deziderat al poporului român”, se precizează pe site-ul eparhial.

Evenimentul cultural va culmina cu un recital muzical pe versurile poetului național Mihai Eminescu.

Evenimentul va fi transmis în direct pe pagina de Facebook a Colecției muzeale „Episcop Elie Miron Cristea” și a Episcopiei Caransebeșului.

Intrarea este liberă în limita numărului de locuri care permite distanţarea fizică şi celelalte măsuri împotriva infectării cu Covid-19, transmite Basilica.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist

Next Post

Măsuri de urgență pentru salvarea școlii românești

mie ian. 13 , 2021
Senatorii AUR Rodica Boancă și Adrian Costea au înaintat o scrisoare deschisă Guvernului României, Ministerului Educației și Cercetării, Ministerului Sănătății și Departamentului pentru Situații de Urgență prin care solicită adoptarea de urgență a unor măsuri privind situația școlilor.  Începerea fără întârziere a cursurilor frontale, recuperarea și sistematizarea materiei prin programe de remediere, inclusiv în […]

Poate vă place și:

libris.ro