Categories: EvenimenteReligie

Caransebeş: Programul de Ziua Culturii Naţionale

De Ziua Culturii Naționale și în ziua când se împlinesc 171 de ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu, 15 ianuarie 2021, la Caransebeş va avea loc un eveniment omagial dedicat poetului, informează Basilica.

În sala de expoziție a Colecției muzeale „Episcop Elie Miron Cristea” a Episcopiei Caransebeșului se va desfăşura manifestarea „Cultura și limba română în patrimoniul cultural din Caransebeș”.

Evenimentul va fi deschis cu prezentarea expoziției „Limba română în patrimoniul cultural bisericesc”,  care va fi succedată de o dublă lansare de carte.

Unul dintre volumele lansate  va fi albumul Colecției muzeale „Episcop Elie Miron Cristea” a Episcopiei Caransebeșului, semnat de Arhim. Casian Rușeț, consilier cultural al Episcopiei Caransebeşului.

„Cultura și limba română în patrimoniul cultural din Caransebeș” urmărește să stârnească setea de cultură a privitorului și cititorului, purtându-l, de Ziua Națională a Culturii,  într-o călătorie de cunoaștere a patrimoniului cultural din Caransebeș, loc în care cultura a fost la loc de cinste pentru toate păturile sociale ale orașului dinaintea Marii Uniri și sub cupola căreia oamenii de cultură ai locului s-au unit în vederea realizării marelui deziderat al poporului român”, se precizează pe site-ul eparhial.

Evenimentul cultural va culmina cu un recital muzical pe versurile poetului național Mihai Eminescu.

Evenimentul va fi transmis în direct pe pagina de Facebook a Colecției muzeale „Episcop Elie Miron Cristea” și a Episcopiei Caransebeșului.

Intrarea este liberă în limita numărului de locuri care permite distanţarea fizică şi celelalte măsuri împotriva infectării cu Covid-19, transmite Basilica.

Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist

Leave a Comment

Recent Posts

12 iulie 1907 – Jandarmii unguri sfârtecă rochia domnișoarei Sofia Cercel pentru că avea în cusătură cele trei culori românești

Evenimentul din 12 iulie 1907, petrecut la Petroman (azi în județul Timiș), este un episod…

o zi ago

10 Iulie 1773 – Raportul împăratului Iosif al II-lea menționa că multe familii de români au emigrat în Moldova sau Țara Românească

Raportul final al împăratului Iosif al II-lea privitor la călătoria sa în Transilvania, din perioada…

3 zile ago

10 Iulie 1667 – document scris în limba maghiară veche care menționa că pe teritoriul Austriei de azi locuiau valahi

Mențiunea de la 10 iulie 1667, într-un document redactat în limba maghiară veche, este una…

3 zile ago

10 Iulie 1466 – Încep lucrările la Mănăstirea Putna, ctitorie a lui Ştefan cel Mare

La 10 iulie 1466, au început lucrările de construcție la Mănăstirea Putna, una dintre cele…

3 zile ago