Unioniștii strâng rândurile la Iași: Unioniștii din România și Republica Moldova își dau întâlnire la Iași, duminică, pe 24 ianuarie

Unioniștii din România și Republica Moldova își dau întâlnire la Iași, duminică, pe 24 ianuarie, de Ziua Unirii Principatelor Române. Acțiunea 2012 va sărbători  ziua Unirii Principatelor Române printr-un marș al unioniștilor care va începe de la ora 12:00 din fața Palatului Culturii.

La 162 de ani de la evenimentul care a pus bazele României moderne, la Iași vor fi fluturate steaguri tricolore, vor fi afișate pe bannere mesaje privind necesitatea reîntregirii naționale și vor fi intonate cântece patriotice de unioniști din toate colțurile țării, inclusiv de la Chișinău.

După marș, participanții se vor reuni la ora 16:00, la Palas Mall, sala Chopin, pentru a fi prezenți la Congresul patrioților implicați activ în realizarea dezideratului Unirii Basarabiei cu România. Evenimentul va debuta cu un moment artistic susținut de maestrul Nicolae Voiculeț. La Congres au fost invitați membri ai societății civile și politicieni de pe ambele maluri ale Prutului.

 „În fiecare an sărbătorim Unirea Principatelor Române la Iași, locul unde România modernă <<s-a născut>> la 1859, atunci când unionistul Alexandru Ioan Cuza a început să împlinească visul de aur al tuturor românilor. Datoria noastră este să acționăm, acum, mai mult ca niciodată pentru a împlini acest vis, prin revenirea pe deplin a fraților noștri de peste Prut la Patria Mamă. După un an extrem de dificil pentru întreaga omenire, în care cetățenii României au dat dovadă de solidaritate necondiționată pentru conaționalii lor din Republica Moldova, pornim la drum cu noi proiecte ce vizează tinerii de peste Prut”, a declarat Ștefan Lupu, Vicepreședinte al Platforma Unionistă Acțiunea 2012.

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

La 7 iunie 1941, NKVD al RSS Moldovenești a cerut 1315 vagoane pentru transportul deportaților din Basarabia si Nordul Bucovinei

La 7 iunie 1941, autoritățile sovietice prin NKVD-ul RSS Moldovenești (Comisariatul Poporului pentru Afaceri Interne)…

o săptămână ago

6 Iunie 1848 – Comisarul guvernului din Pesta a ordonat luarea de măsuri severe împotriva lui Avram Iancu

Evenimentele românești de mare amploare din Transilvania din luna mai a anului 1848 au atras…

o săptămână ago

Cum sunt reduși la tăcere românii de pe granița de Nord Vest a României?

um sunt reduși la tăcere românii de pe granița de Nord Vest a României? Amenintață…

2 săptămâni ago

5 iunie 1942 – Refugiatul Coziş Ioan din comuna Tihău a fost jefuit de grănicerii unguri la punctul de trecere Dezmir

Dictatul de Viena de la 30 august 1940 a declanșat multe drame, samavolnicii și chiar…

2 săptămâni ago

Interviu cu Nicolae Patraşcan, manager de proiect într-o corporaţie

Radu Buţu: Spui despre tine că eşti un moldovean, născut şi crescut în Braşov, dar…

2 săptămâni ago