Avocata Iulia Medeleanu din Iași face un apel în sprijinul Căminului de Bătrâni Botoşani, acolo unde există o nevoie reală de … cărți. Da! Ați auzit bine. În vremurile acestea nebune în care cărțile se aruncă la gunoi, le găsești uneori chiar la câțiva metri de instituții de învățământ, aruncate pe lângă tomberoane, la Căminul de Bătrâni Botoşani încă se mai citește.
Impresionată de pasiunea nestinsă pentru lectură a seniorilor de la un cămin de bătrâni, avocata Iulia Medeleanu a inițiat un apel pentru strângerea de cărți:
“Buna dimineata, venim sa va cerem implicarea in aceasta cerere ciudata, am putea spune, pentru aceste timpuri in care lectura a devenit “pasare rara”. Vrem sa ajutam acesti minunati lectori, pentru ca sa aducem un strop de bucurie. Cei care sunteti de acord sa donati o carte, doua, o suta, va asigur ca ma deplasez si preiau eu cartile. Stiu ca va este greu, nu este o promotie de mall si nici de tigai la lidl, dar merita atentia si, mai ales, implicarea voastra! Ne ajutati? Multumim din toata inima, oameni buni!”, a scris pe facebook avocata Iulia Medeleanu
Reacția avocatei Iulia Medeleanu vine ca replică la postarea impresionantă a reprezentanților Casa Maria – Camin de Batrani Botoşani, cei care au inițiat această acțiune de strângere de cărți pentru bătrâni:
“Buna seara.Vin cu o rugaminte.La centrul nostru exista persoane care citesc foarte mult.Cartile care sunt in biblioteca noastra au fost citite chiar de mai multe ori.Cine are posibilitate sa doneze carti(sau sa le cumpar la un pret rezonabil) chiar daca sunt vechi,sau uzate ,am fi bucurosi.Ma puteti contacta la nr. de telefon 0741381509-Maria. Va multumesc.“, se arată în postarea celor de la Casa Maria – Camin de Batrani Botoşani
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.
Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânismContact: redactie@glasul.info
One thought on “În vremuri în care cărțile se aruncă la gunoi, la Căminul de Bătrâni Botoşani încă se mai citește: acțiune de strângere de cărți pentru bătrâni”
“La 18 februarie, în fiecare an, se celebrează Ziua Internațională a Sportului Militar, aceasta fiind data de înființare a organismului Conseil International du Sport Militaire (CISM). Organizația care guvernează activitățile sportive militare internaționale a luat ființă la 18 februarie 1949 și este a treia cea mai mare din lume, pe palier sportiv, […]
One thought on “În vremuri în care cărțile se aruncă la gunoi, la Căminul de Bătrâni Botoşani încă se mai citește: acțiune de strângere de cărți pentru bătrâni”