Categories: SanatateStiri

Asta văd și aud progresiștii? În trei săptămâni, Mitropolia Banatului a strâns peste 50.000 lei pentru Spitalul de Copii din Timișoara!

Acum trei săptămâni, ÎPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului, a făcut un apel către preoții și enoriașii din eparhia sa pentru a strânge bani pentru ca micii pacienți ai Spitalului de copii din Timișoara să poată fi tratați în condiții mai bune, într-o nouă clădire, informează R3Media.

Sursa foto: Banatul Azi

Duminică, 28 februarie, suma ajunsese la 50.000 de lei, informează Televiziunea Română. „Vreau să vă spun că s-a strâns o sumă frumoasă, vă mulțumesc și Dumnezeu să vi-i întoarcă înapoi în bucurie și în sănătate!”, a spus ÎPS Ioan, Mitropolitul Banatului.

„Am putea spune că astăzi, din partea credincioșilor bănățeni s-au oferit 50.000 de mărțișoare acestor copii”, a completat ÎPS Ioan.

În fiecare an, la spitalul de Copii Louis Turcanu sunt internați în jur de 18 mii de copii, pe lângă cei tratați în urgență. Din 2020, odată cu declanșarea pandemiei, numărul micilor pacienți din saloane s-a redus din pricina rigorilor de distanțare. Nevoia de fonduri se menține, mai ales acum de când s-a construit noua aripă a unității medicale, transmite aceiași sursă.

Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist

Leave a Comment

Recent Posts

1 Mai 1359 – Recunoașterea Mitropoliei Țării Românești, cu sediul la Curtea de Argeș, de către Patriarhia din Constantinopol

După o lungă perioadă conflictuală cu regatul Ungariei, care făcea presiuni chiar mai mari decât…

o zi ago

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid,…

2 zile ago

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

3 zile ago

28 Aprilie 1502 – Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui Ștefan cel Mare – „Die Kronicke des Stephan Voyvoda”

La 28 aprilie 1502 Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui…

4 zile ago

Fenomenul Seghedin, la fel de cutremurător ca Fenomenul Pitești

În conștiința colectivă recentă a poporului român, Fenomenul Pitești are o mai mare rezonanță decât…

4 zile ago

27 Aprilie 1956 –  Ana Pauker a susținut cu tărie că trebuie să se elibereze pașapoarte tuturor persoanelor care vor să plece în Israel

Din Stenogramele ședintelor Biroului Politic al Secretariatului Comitetului Central al PMR (n.r. Partidul Muncitoresc Român),…

4 zile ago