9 Martie: Comunitatea Identitară Iași a comemorat Ziua Deținuților Politici Anticomuniști

Marți, 9 martie 2021, de la ora 12:00 membrii Comunității Identitare Iași au participat la comemorarea anuală a foștilor deținuți politici și luptători anticomuniști, la monumentul închinat acestora, lângă Biserica Metocul Maicilor de pe bulevardul Independenței, un eveniment organizat de către Liga Studenţilor (LS IAȘI) și Asociația Foștilor Deținuți Politici din România (AFDPR) – filiala Iași.

„Liga Studenţilor (LS IAȘI) și Asociația Foștilor Deținuți Politici din România (AFDPR) – filiala Iași a organizat marți, 9 martie, de la ora 12:00, comemorarea anuală a foștilor deținuți politici și luptători anticomuniști, la monumentul închinat acestora, lângă Biserica Metocul Maicilor de pe bulevardul Independenței.

La data de 9 martie, când Biserica face prăznuirea Sfinților 40 de Mucenici din Sevastia, sunt comemorate victimele regimului comunist din România.

Prin Legea 247/2011, ziua de 9 martie a fost instituită drept Ziua Deținuților Politici Anticomuniști din perioada 1944-1989.Biserica „Sf. Parascheva” – Metocul Maicilor a fost unul dintre locurile reprezentative ale rezistenței anticomuniste a studenților și elevilor ieșeni, acestea fiind adăpostiți și ajutați permanent în acei ani tulburi de preotul paroh Ioan Tatulea, fost deținut politic anticomunist la rândul său.

La manifestare au fost prezenți foști deținuți politici care au supraviețuit regimului comunist și reprezentanți ai autorităților locale.

Liga Studenților se implică constant în conservarea și promovarea memoriei luptei foștilor deținuți politici și luptători anticomuniști, în special a studenților și elevilor care s-au opus instaurării și perpetuării regimului comunist în România.”, se arată în comunicatul publicat pe facebook de către Liga Studenţilor (LS IAȘI)

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

Copii certați și înjurați în limba română ca să înțeleagă că limba maghiară e frumoasă!

Un cadru didactic de la o școală dintr-un oraș ardelean și-a prezentat o metodă didactică…

46 de minute ago

8 Mai 1882 –  Cum tremura Ungaria la auzul înființării Comitetului  „România Iredentă” devenită mai apoi Societatea Carpații

La 8 mai 1882 la Budapesta era emisă circulara ministrului de interne regal maghiar, prin…

7 ore ago

Invitație la marcarea Zilei Independenței României la Carei

"Direcția de Cultură Carei, vă invită vineri, 10 mai 2024, începând cu ora 12.15, pe…

8 ore ago

Seară a memoriei anticomuniste. La București, va fi evocat jurnalistul MIHAI CREANGĂ

Joi 9 mai 2024, ora 17, la Academia Civică – București, Strada Jean Louis Calderon…

17 ore ago

Școala Brâncovenească te invită luni, 3 Iunie, Casa de Cultură la conferința “Riscuri pentru sănătatea mintală la nouă generație”

“Aceasta este drama cea mare a copilului sau a tânărului culturii mediatice: discrepanţa uriaşă dintre…

o zi ago