Categories: OpiniiPoliticaStiri

Segregare pe criterii medicale în oraşul lui Brâncuşi!

De la 1 iunie a intrat în vigoare o hotărâre a guvernului privind ridicarea unor restricţii impuse ca urmare a pandemiei de covid-19. Aşteptată de marea majoritate a populaţiei şi anunţată cu surle şi trâmbiţe de către guvern, marea relaxare de la 1 iunie se pare că se aplică doar pentru o categorie a populaţiei, pentru restul hotărârea guvernului rămâne restrictivă de drepturi şi chiar discriminatorie. Spre exemplu, la Târgu Jiu, acolo unde părintele sculpturii moderne, Constantin Brâncuşi, ne-a lăsat o comoară artistică şi culturală, autorităţile locale au anunţat că vor fi organizate câteva concerte în aer liber, chiar în parcul unde se află Coloana fără Sfârşit. Toate bune şi frumoase până la un punct: potrivit anunţului autorităţilor locale, în conformitate cu prevederile legale (sau ilegale!?) actuale, la eveniment vor putea participa doar persoanele vaccinate ori care prezintă un test negativ la covid, sau care fac dovada că au trecut prin boală şi s-au vindecat.

Cu ce se aseamănă aceste restricţii, căci nu le putem numi măsuri din moment ce se încalcă drepturile unei anumite categorii a populaţiei? Se aseamănă cu segregarea! La o simplă căutare în DEX a sensului cuvântului “segregare”, putem constata că acesta se referă la “separarea sau izolarea unui grup de indivizi sau a unei părţi a populaţiei de restul populaţiei pe anumite criterii: etnice, religioase, etc.” Interzicerea drepturilor cetăţenilor de a nu se afla în anumite locuri sau la anumite evenimente publice sau private pe motiv că nu sunt vaccinaţi anti-covid, nu prezintă un test covid negativ sau că nu fac dovadă că au fost bolnavi covid şi s-au vindecat, reprezintă o dovadă clară a segregării pe criterii medicale! Iar discriminarea pe un astfel de criteriu este o caracteristică a regimurilor totalitariste ale secolului XX …

Sursa: MAGAZIN CRITIC

 

 

Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist

Leave a Comment

Recent Posts

2 Mai 1864 – Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de stat!

2 Mai 1864 - Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de…

2 zile ago

Un istoric bulgar susține restaurarea Monumentului Eroilor Români de la Smârdan

Presa locală bulgară din Vidin relatează faptul că un istoric local sugerează ca Monumentul Eroilor…

2 zile ago

1 Mai 1359 – Recunoașterea Mitropoliei Țării Românești, cu sediul la Curtea de Argeș, de către Patriarhia din Constantinopol

După o lungă perioadă conflictuală cu regatul Ungariei, care făcea presiuni chiar mai mari decât…

4 zile ago

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid,…

4 zile ago

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

5 zile ago

28 Aprilie 1502 – Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui Ștefan cel Mare – „Die Kronicke des Stephan Voyvoda”

La 28 aprilie 1502 Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui…

6 zile ago