(VIDEO) Singurul senator care a cinstit memoria eroilor la Iași a fost Diana Iovanovici-Șoșoacă

Joi, 10 iunie 2021, de la ora 12:00, la Cimitirul Eternitatea din Iași au avut loc manifestările dedicate Zilei Eroilor. Din cei 17 parlamentari pe care-i are Iașul (n.r. 12 deputați și 5 senatori), un singur parlamentar a ținut să cinstească așa cum se cuvine memoria eroilor la Iași: senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă.

Singura coroană depusă la Iași de Ziua Eroilor din partea unui cabinet senatorial a fost cea depusă de către consilierii parlamentari ai senatoarei Diana Iovanovici-Șoșoacă, senator neafiliat. Nu am reușit să identificăm la Iași de Ziua Eroilor niciun fel de implicare din partea celorlalți senatori de Iași. Lor nu le pasă de eroii acestui neam?

Chiar dacă doamna senator Diana Iovanovici-Șoșoacă n-a putut ajunge în persoană la Iași la aceste manifestări dedicate Zilei Eroilor, din partea cabinetului senatorial al Dianei Iovanovici-Șoșoacă au participat consilierii parlamentari Iulia Medeleanu și Fandel Mihai.

De Ziua Eroilor, senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă a participat la Mănăstirea Comana alături de veteranii de război care au luptat pentru patrie și de istoricul Corvin Lupu, la manifestările dedicate cinstirii și pomenirii eroilor neamului. Printre veteranii de război s-au numărat și doi supraviețuitori care au scris istorie apărând acest pământ, acest neam și această Țară: Ioan Paiu din satul Soci, comuna Miroslovești, județul Iași, ajuns la frumoasa vârstă de 100 de ani, o lună și o săptămână, unul dintre puținii români care s-au întors vii din carnagiul de la Cotul Donului, acolo unde și-au lăsat oasele în pământ străin 150.000 de soldați români, și generalul de flotilă aeriană. (rtr) Radu Theodoru, ajuns la vârsta de 97 de ani, un prolific autor de carte, îndeosebi în sfera romanului istoric și militar, și un neobosit apărător al suveranității României și un mare patriot.

În antinteză cu lipsa implicării senatorilor USR și PNL Iași, senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă a descoperit exemplul extraordinar al lui unui veteran din județul Iași, Ioan Paiu în vârstă de 100 de ani, o lună și o săptămână, care din pensia lui minusculă de veteran a făcut efortul financiar precum și cel fizic de a se deplasa sute de kilometri tocmai până la capătul țării de Ziua Eroilor, în timp ce senatorii de Iași, cu niște salarii nesimțite din Parlament, nu s-au ostenit nici măcar să se deplaseze până în propriul lor oraș.

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

26 Aprilie 1917 –  Memoriul de la Darnița (Kiev, Ucraina) a românilor transilvăneni prizonieri afirmă dreptul popoarelor la autodeterminare

S-a vorbit din păcate și se vorbește extrem de puțin despre un eveniment semnificativ din…

2 zile ago

25 Aprilie 1954 – O situaţie aproape incredibilă, numele unor români decedați maghiarizate pe adeverințele de înhumare

Atunci când se vorbește despre maghiarizarea forțată a românilor de pe teritoriul Transilvaniei, majoritatea au…

3 zile ago

24 Aprilie 1877 – Începe războiul ruso–turc, la care ia parte și România, dornică să–și consfințească independența de stat deplină

Declinul evident al Imperiului Otoman începând cu prima jumătate a secolului XIX a încurajat mai…

4 zile ago

Mihail Neamțu: “Împotriva fanatismului care monopolizează adevărul şi contra oricărui reflex inchizitorial de condamnare a opiniilor dizidente”

Deputatul AUR Mihail Neamțu, preşedintele Comisiei pentru cultură, arte şi mijloace de informare în masă,…

5 zile ago

18 Aprilie 1942 – Comuna Viile Sătmarului. Refugiatul Pop Vasile spânzurat de subsuori, timp de 5 zile, și zilnic stropit cu apă rece

La data de 18 aprilie 1942 în comuna Viile Sătmarului s-a petrecut încă un eveniment…

o săptămână ago

17 Aprilie 1906, Birchiș – Sătenii nu vor să voteze candidatul ungur. Jandarmii maghiari deschid focul asupra mulţimii

La 17 aprilie 1916 în Birchiș, Caraș Severin, sătenii nu vor să voteze candidatul ungur.…

2 săptămâni ago