(VIDEO) Singurul senator care a cinstit memoria eroilor la Iași a fost Diana Iovanovici-Șoșoacă

Joi, 10 iunie 2021, de la ora 12:00, la Cimitirul Eternitatea din Iași au avut loc manifestările dedicate Zilei Eroilor. Din cei 17 parlamentari pe care-i are Iașul (n.r. 12 deputați și 5 senatori), un singur parlamentar a ținut să cinstească așa cum se cuvine memoria eroilor la Iași: senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă.

Singura coroană depusă la Iași de Ziua Eroilor din partea unui cabinet senatorial a fost cea depusă de către consilierii parlamentari ai senatoarei Diana Iovanovici-Șoșoacă, senator neafiliat. Nu am reușit să identificăm la Iași de Ziua Eroilor niciun fel de implicare din partea celorlalți senatori de Iași. Lor nu le pasă de eroii acestui neam?

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Chiar dacă doamna senator Diana Iovanovici-Șoșoacă n-a putut ajunge în persoană la Iași la aceste manifestări dedicate Zilei Eroilor, din partea cabinetului senatorial al Dianei Iovanovici-Șoșoacă au participat consilierii parlamentari Iulia Medeleanu și Fandel Mihai.

De Ziua Eroilor, senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă a participat la Mănăstirea Comana alături de veteranii de război care au luptat pentru patrie și de istoricul Corvin Lupu, la manifestările dedicate cinstirii și pomenirii eroilor neamului. Printre veteranii de război s-au numărat și doi supraviețuitori care au scris istorie apărând acest pământ, acest neam și această Țară: Ioan Paiu din satul Soci, comuna Miroslovești, județul Iași, ajuns la frumoasa vârstă de 100 de ani, o lună și o săptămână, unul dintre puținii români care s-au întors vii din carnagiul de la Cotul Donului, acolo unde și-au lăsat oasele în pământ străin 150.000 de soldați români, și generalul de flotilă aeriană. (rtr) Radu Theodoru, ajuns la vârsta de 97 de ani, un prolific autor de carte, îndeosebi în sfera romanului istoric și militar, și un neobosit apărător al suveranității României și un mare patriot.

În antinteză cu lipsa implicării senatorilor USR și PNL Iași, senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă a descoperit exemplul extraordinar al lui unui veteran din județul Iași, Ioan Paiu în vârstă de 100 de ani, o lună și o săptămână, care din pensia lui minusculă de veteran a făcut efortul financiar precum și cel fizic de a se deplasa sute de kilometri tocmai până la capătul țării de Ziua Eroilor, în timp ce senatorii de Iași, cu niște salarii nesimțite din Parlament, nu s-au ostenit nici măcar să se deplaseze până în propriul lor oraș.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

(VIDEO) Diana Iovanovici-Șoșoacă a avut dreptate în privința PNRR-ului! A știut-o încă de pe 26 mai 2021!

vin iun. 11 , 2021
Pe data de 26 mai 2021, senatoarea avertiza de la tribuna parlamentului cu privire la problemele din spatele PNRR și că există riscul ca guvernul să pice testul PNRR, iar Comisia Europeană să trimită proiectul înapoi României, cu zeci de observații. Și ghici ce s-a întâmplat? Fix ce a prevestit […]

Poate vă place și:

libris.ro