RSS
«
»
TwitterFacebookPinterest

(VIDEO) Singurul senator care a cinstit memoria eroilor la Iași a fost Diana Iovanovici-Șoșoacă

Joi, 10 iunie 2021, de la ora 12:00, la Cimitirul Eternitatea din Iași au avut loc manifestările dedicate Zilei Eroilor. Din cei 17 parlamentari pe care-i are Iașul (n.r. 12 deputați și 5 senatori), un singur parlamentar a ținut să cinstească așa cum se cuvine memoria eroilor la Iași: senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă.

Singura coroană depusă la Iași de Ziua Eroilor din partea unui cabinet senatorial a fost cea depusă de către consilierii parlamentari ai senatoarei Diana Iovanovici-Șoșoacă, senator neafiliat. Nu am reușit să identificăm la Iași de Ziua Eroilor niciun fel de implicare din partea celorlalți senatori de Iași. Lor nu le pasă de eroii acestui neam?

libris.ro

Chiar dacă doamna senator Diana Iovanovici-Șoșoacă n-a putut ajunge în persoană la Iași la aceste manifestări dedicate Zilei Eroilor, din partea cabinetului senatorial al Dianei Iovanovici-Șoșoacă au participat consilierii parlamentari Iulia Medeleanu și Fandel Mihai.

De Ziua Eroilor, senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă a participat la Mănăstirea Comana alături de veteranii de război care au luptat pentru patrie și de istoricul Corvin Lupu, la manifestările dedicate cinstirii și pomenirii eroilor neamului. Printre veteranii de război s-au numărat și doi supraviețuitori care au scris istorie apărând acest pământ, acest neam și această Țară: Ioan Paiu din satul Soci, comuna Miroslovești, județul Iași, ajuns la frumoasa vârstă de 100 de ani, o lună și o săptămână, unul dintre puținii români care s-au întors vii din carnagiul de la Cotul Donului, acolo unde și-au lăsat oasele în pământ străin 150.000 de soldați români, și generalul de flotilă aeriană. (rtr) Radu Theodoru, ajuns la vârsta de 97 de ani, un prolific autor de carte, îndeosebi în sfera romanului istoric și militar, și un neobosit apărător al suveranității României și un mare patriot.

În antinteză cu lipsa implicării senatorilor USR și PNL Iași, senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă a descoperit exemplul extraordinar al lui unui veteran din județul Iași, Ioan Paiu în vârstă de 100 de ani, o lună și o săptămână, care din pensia lui minusculă de veteran a făcut efortul financiar precum și cel fizic de a se deplasa sute de kilometri tocmai până la capătul țării de Ziua Eroilor, în timp ce senatorii de Iași, cu niște salarii nesimțite din Parlament, nu s-au ostenit nici măcar să se deplaseze până în propriul lor oraș.Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info