Eminescu să ne judece! 132 de ani de la moartea lui Mihai Eminescu comemorați printr-o serie de manifestări dedicate marelui poet

Marți, 15 iunie 2021, de la ora 12:00, Casa de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iași organizează cu ocazia comemorării a 132 de ani de la moartea lui Mihai Eminescu, o serie de manifestări dedicate marelui poet. Vor avea loc serie de dialoguri culturale despre ceea ce a însemnat Mihai Eminescu pentru literatura română, un recital de poezie, invitații de marcă din domeniul culturii fiind în acest an scriitorii Radu Andriescu, Daniel Corbu, Nichita Danilov, Emilian Marcu, Cassian Maria Spiridon, Valeriu Stancu, Valentin Talpalaru, Caliopia Tocală, și actorii Laura Bilic și George Marici care vor recita din lirica eminesciană, iar momentele muzicale vor fi asigurate de cantautorii Adi Bezna și Cezar Popescu.

„Casa de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iași, comemorează 132 de ani de la moartea lui Mihai Eminescu printr-o serie de manifestări dedicate marelui poet.

Pe data de 15 iunie 2021, începând cu ora 12.00, va avea loc o ceremonie cu depunere de coroane la bustul lui Mihai Eminescu din Parcul Copou.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

După acest moment, invitații vor participa la un recital de poezie și la o serie de dialoguri culturale despre ceea ce a însemnat Mihai Eminescu pentru literatura română. La eveniment vor participa scriitorii Radu Andriescu, Daniel Corbu, Nichita Danilov, Emilian Marcu, Cassian Maria Spiridon, Valeriu Stancu, Valentin Talpalaru, Caliopia Tocală. Actorii Laura Bilic și George Marici vor recita din lirica eminesciană, iar momentele muzicale vor fi asigurate de cantautorii Adi Bezna și Cezar Popescu. Evenimentul va fi moderat de Adi Cristi, directorul Casei de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iași.

Instituțiile partenere: Primăria Municipiului Iași, Instituția Prefectului Județului Iași, Consiliul Județean Iași, Academia Română – Filiala Iași, Inspectoratul Școlar Județean Iași, Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt” Iași, Inspectoratul de Jandarmi Județean Iași, Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Iași, Uniunea Artiștilor Plastici din România – Filiala Iași, Ateneul Național Iași, Muzeul Literaturii Române Iași, Muzeul Municipal „Regina Maria”, Casa de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iași, Universitatea „Apollonia” din Iași, Universitatea „Petre Andrei” din Iași, Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu” Iași, Colegiul Național „Mihai Eminescu” Iași, Școala Populară de Arte „Titel Popovici” din Iași, Asociația „Dreptul Basarabiei”.”, se arată într-un comunicat publicat pe facebook de către Casa de Cultură a Municipiului Iaşi „Mihai Ursachi”

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Next Post

Diana IOVANOVICI-ŞOŞOACĂ: "Opriți experimentul vaccinării anti-COVID pe copiii românilor!"

lun iun. 14 , 2021
Diana IOVANOVICI-ŞOŞOACĂ: „Opriți experimentul vaccinării anti-COVID pe copiii românilor!” Diana Iovanovici-Șoșoacă, declaraţie politică intitulată „Opriţi experimentul vaccinării anti-COVID pe copiii românilor!”. La ora actuală suntem singura țară din Uniunea Europeană care a acceptat să-şi vaccineze anti-COVID copiii și adolescenții, cu vaccinuri care se află în stadiu experimental până în decembrie […]

Poate vă place și:

libris.ro