RSS

Orientarea sexuală nu este ceea …

    Orientarea sexual…

Baronul Brukenthal, un monument …

Iohannis i-a luat pe …

O rezoluție discriminatorie a Pa…

   Am ajuns s-o trăim…

Sibiul e pierdut pentru România?…

Sibiul e pierdut pent…

UN REGAL FĂRĂ EGAL!

Gala artelor, ediția …

"Majoritatea victimelor lui Bruk…

În ultima vreme au ap…

Euro Education Federation recoma…

   Euro Education F…

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Bilanț la șase luni de la înființarea azilului pentru oamenii străzii înființat de parohul din Orhei

Print Friendly, PDF & Email

Părintele Sergiu Aga, de la Biserica „Sfântul Vasile de la Poiana Mărului” din Orhei, Republica Moldova, a anunțat bilanțul celor șase luni de activitate a Casei Sfântului Spiridon, centru de găzduire pentru persoanele fără adăpost înființat în cadrul parohiei, informează Basilica.

21 de persoane au fost adăpostite temporar sau permanent pe timp de noapte și au primit câte două mese calde pe zi. Au avut posibilitatea de a face un duș și de a-și procura gratuit haine mai bune din garderoba socială.

Se poate spune că au avut șanse la viață, subliniază parohul, pentru că doi dintre beneficiari și-au pierdut viața la câteva zile după ce au ieșit din proiect. „Moartea din păcate, e tare aproape de asemenea oameni”, afirmă Părintele Sergiu Aga.

Casa Sfântului Spiridon, centrul social înființat de parohie, i-a ajutat pe acești oameni să lupte cu boli precum tuberculoza, pneumonia, infecțiile de toate tipurile și diverse probleme de igienă.

Unii dintre ei au beneficiat de tratamente costisitoare, iar alții au fost trimiși la tratament. Pentru una dintre persoane părintele a reușit să depună dosarul pentru grad de invaliditate. „Însă, exact în ziua când am aflat că a fost acceptat de comisie, a plecat către Domnul. Nu a fost ușor”, a spus parohul.

El speră să poată atrage și autoritățile locale în proiectul său social. Până acum, a reușit cu ajutorul  asociațiilor Fortotschka din Germania și BIR din Italia, al unui donator din SUA și al altor prietenii care susțin această cauză, transmite Basilica.

Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info