Categories: OpiniiSocietate

MAI, VAI de (v)noi!

Întâi au scos din buletin numele părinților. Adevărul este că-i încurca. Pe cine? Pe niște oameni de nimic, fără rușine, fără Dumnezeu. Păi cum să fie părinți Maria (mama) și Ion (tata)? Că poate părinte 1 este Salomeea și părinte 2 Isabela. Sau Brutus și Iuda. Și mă întreb ca prostu’ de ce mai trecem numele părinților pe certificatul de naștere? Că e tare ,,politically incorrect”!

Acum se emite alt format de buletine. Cu cip. Lăsând deoparte temerile privind o nouă închisoare digitală, deși întemeiate, să ne gândim puțin la alt aspect. Orice infractor sau om cinstit (cu o minimă informație în domeniul tehnologic) știe că orice lucru virtual e MULT mai UȘOR DE FURAT decât ceva în format fizic. E mai simplu să fur cuiva niște date stocate pe un cip sau alt dispozitiv electronic decât să-i fur buletinul din/cu tot cu portofel din buzunar. Și asta de la distanță, nu e nevoie de contact fizic. Așa că, să ne scutească ,,păzitorii identității” noastre de argumentul necesității unei mai mari protecții a datelor personale alegând buletinul cu cip. Și așa, avem prea multe cipuri deja, pe cardul bancar, pe cardul de sănătate și cândva…, pe frunte sau pe mâna dreaptă (să nu fie!), singurele locuri din organism unde acestea ar fi suportate și nu respinse de trupul nostru!

Au eliminat acum și locul de baștină, pardon, de naștere. De parcă ar conta! Ori că ne naștem în Palilula, ori că e vorba de altă planetă, tot aia e. Suntem din aceeași Cale Lactee și pentru globaliști (pe viitor deveniți intergalactici) locul nașterii e irelevant. Suntem medievali să ținem morțiș de identitatea dată de locul unde am văzut lumina zilei. După cum zicea și dl Barna, să renunțăm la ce e artificial, cum ar fi adresa de domiciliu. Nu contează unde ne naștem sau unde stăm, ideal e să votăm… cu cine trebuie, bineînțeles! Deci, mai puține adrese în CI, mai puțină bătaie de cap (?). Eventual mai mult efort intelectual al nostru să le memorăm în ordine pe toate, dinspre prezent (chiar viitor, dacă știm să citim în stele sau în palmă) spre trecut.

Mai punem noi la socoteală faptul că alea vechi nu sunt bune de ieșit din țară? Dar de ce atâta plimbat pe meleaguri străine? Cică să mai stăm și pe acasă! Dar, domnul angajat de la Interne, va veni o vreme când e nevoie de ăla cu cip să ieșim din giudeț sau suntem liberi să umblăm prin țară cât ne pohtește inimioara, cât timp nu dorim să sărim gardu’ la vecini?

Paradoxal, conform noului model, suntem mai întâi membri UE decât români. Am vrut să zic europeni, dar deja eram și până să apară niște birocrați plătiți și din banii noștri (degeaba?) de la Bruxelles să ne spună cum e cu integrarea și ce e voie să facem la noi în țară și ce nu. (Le) Ne-a trebuit Uniune? O să ne săturăm până la regret. Uite ce pățește Ungaria sau Polonia. Oameni cu minte/suflet sănătos (a se citi neîmpătimit) apără prin lege moralitatea, stopând propaganda gay și recunoscând dreptul inalienabil al părinților de a-și educa proprii copii conform credinței lor. Dar nu e bine așa că sare UE de fund în sus… Gata cu banii europeni pentru ,,medievalii” unguri. Apăi judecați dvs. cine are scaun la cap și cui îi lipsește dreapta socoteală. (…)

În zilele următoare, va apărea integral pe R3Media și veți putea citi și continuarea.

de Radu Buțu

Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist

Leave a Comment
Share
Published by
Constantinescu-Motru Ioan

Recent Posts

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

10 ore ago

28 Aprilie 1502 – Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui Ștefan cel Mare – „Die Kronicke des Stephan Voyvoda”

La 28 aprilie 1502 Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui…

o zi ago

Fenomenul Seghedin, la fel de cutremurător ca Fenomenul Pitești

În conștiința colectivă recentă a poporului român, Fenomenul Pitești are o mai mare rezonanță decât…

2 zile ago

27 Aprilie 1956 –  Ana Pauker a susținut cu tărie că trebuie să se elibereze pașapoarte tuturor persoanelor care vor să plece în Israel

Din Stenogramele ședintelor Biroului Politic al Secretariatului Comitetului Central al PMR (n.r. Partidul Muncitoresc Român),…

2 zile ago

27 Aprilie 1906 – Ziaristul și scriitorul Ioan Russu-Șirianu este amendat cu 40 de coroane pentru cartea „Românii din statul ungar”

După o carieră de profesor de istorie la școala pedagogică de fete la București și…

2 zile ago

CITEȘTE ȘI DĂRUIEȘTE LA TÂRGOVIȘTE: RAREȘ PRISACARIU A PRIMIT DISTINCȚIA CULTURALĂ DIN PARTEA MYOSOTIS MEDIA GROUP

Elevii și studenții târgovișteni au luat parte, pe 25 aprilie, la conferințele Citește și Dăruiește…

3 zile ago