libris.ro

(VIDEO) Diana Iovanovici-Șoșoacă despre cazul Răchiteni: „Atitudinea Parchetului General a adus cea mai mare pată din istoria României, obediența sa în fața puterii politice fiind fățișă”

Acuzații teribile din partea senatoarei Diana Iovanovici-Șoșoacă la adresa justiției din România, pe care o acuză că este subordonată politic, la comandă politică

„Implicarea politicului în jusrtiție prin ordine adresate politic”, acesta este obiectul întrebării adresate de către senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă de la tribuna Senatului României către premierul Florin Cîțu, ministrului justiției Lucian Bode, și doamnei procuror general Gabriela Scutea.

„Stimată doamnă procuror general, domnilor miniștri

La data de 04.09.2021, subsemnata, m-am deplasat în circumscripție la solicitarea mai multor persoane, pentru a verifica dacă în localitatea Răchiteni, județul Iași, există într-adevăr scenariul roșu sau carantină, astfel cum au anunțat nenumărate persoane, și a postărilor oamenilor din localitățile Răchiteni și Ceplenița.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Mai mult, localnicii acuzau primarul că-i obligă la vaccinare, condiționându-le ieșirea din scenariul roșu, carantinare, de vaccinarea anti-Covid. În conformitate cu prevederile legale și constituționale, m-am prezentat în comuna Răchiteni, județul Iași, împreună cu mai multe persoane, unde am constatat că nu se respectă nicio regulă de scenariu roșu, localnicii nu cunoșteau starea în care se aflau, nu aveau cunoștință de niciun infectat, iar primarul a refuzat să răspundă întrebărilor unui senator aflat în circumscripție. Mai mult decât atât, am întâlnit doi copii, unul în vârstă de nouă ani, obligat de bunici fără mandat de la părinți să se vaccineze pentru a avea o viață normală.

Au existat discuții cu privire la efectele adverse cu privire la medicul care venise la centrul medical din localitate, toți fiind însoțiți de un echipaj de poliție care a stat alături de noi de la venire până la plecare. Nu a existat nicio încălcare a legii de către noi, altfel polițiștii ar fi intervenit imediat. Nu s-a întâmplat nimic ieșit din comun la acel moment.

La șase zile după acest eveniment, subsemnata am avut declarații împotriva activității prim ministrului și a președintelui României, ca urmare a moțiunii de ceznură, astfel că puterea politică a început asaltul mediatic împotriva mea, atac dur purtat RFI Radio France International și premierul Florin Vasile Cîțu.

Domnul premier a solicitat la postul TV Digi 24 în prime time ca parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție să intervină și să se autotsesizeze solicitând procurorilor să intervină și dându-le indicații cu privire la infracțiunile pe care le-ar fi sesizat domnul premier, fără studii juridice, mai mult solicitând polițiștilor să intervină împotriva parlamentarilor care nu poartă mască.

Două zile la rând, premierul Cîțu, șeful DSU Iași înregimentat politic, primarul comunei Răchiteni, membri ai PNL, ai UDMR, Raed Arafat, șeful DSU, au adus acuze că s-ar fi oprit vaccinarea la Răchiteni, deși din filmare nu reiese așa ceva. Au apostrofat Parchetul General că nu intervine, iar RFI a început asaltul împotriva Parchetului General, premierul Cîțu și alți politiceni nu au pregetat la fiecare emisiune TV să dea în Parchetul General și să solicite intervenția acestuia. Mă întreb retoric de ce nu au depus acestia plângeri.

Imediat, Parchetul General s-a conformat și a dat un comunicat de presă prin care anunța că a îndeplinit dorința politicienilor, autosesizându-se pe infracțiunea de tulburare a liniștii publice, ca o umilă secție de poliție, punându-se în genunchi în fața unui prim ministru care a încălcat legea 90/2001 și nu poate avea această calitate.

Atitudinea Parchetului General a adus cea mai mare pată din istoria României, obediența sa în fața puterii politice fiind fățișă, îndeplinind cu sfințenie ordine politice de la nivelul guvernului. Având în vedere aceste aspecte vă solicit să răspundeți de urgență și cu precădere la următoarele întrebări:

1.) Cum este posibil ca politicul să vă dea ordine și dumneavostră să le ascultați orbește, prejudiciind grav imaginea justiției și așa pătată și distrusă?

2.) Care este temeiul legal în virtutea căruia prim ministru are dreptul de a se imixtiona în treburile justiției, dând ordine? Cine sunteți dvs, domnule prim ministru să vă permiteți să comandați procurorilor? Cine și unde vă credeți?

3.) Cum e posibil ca MAI să nu reacționeze când premierul își depășește atribuțiile și impune polițiștilor să acționeze la comandă politică împotriva unor politicieni? Care sunt acțiunile pe care le veți lua împotriva acestor abuzuri? De când polițiștii îndeplinesc comenzi politice?”

4.) Câte dosare politice ați demarat până la acest moment la  comanda politicului și cine v-a comandat deschiderea lor?

5:) Câte condamnări penale ați solicitat la ordin politic de când conduceți Parchetul General?

6.) Care este motivul pentru care nu v-ați autosesizat în cazul morților declarați de Covid-19, în număr de 26.500, aruncați în saci ce plastic, goi, fără respectarea demnității umane după moarte, și înmormântați fără respectarea tradițiilor creștine, fără participarea rudelor, fără autopsie, și care ulterior s-a demonstrat că numai 227 ar fi murit de Covid, iar ceilalți au fost trecuți eronați la morți de Covid?

Care este motivul pentru care nu v-ați autosesizat la oameni îngropați de vii în timpul pandemiei de Covid-19, fiind doar anesteziați și aruncați adormiți în gropi?

Care este motivul pentru care nu v-ați autosesizat cu privire la abuzurile psihoemoționale exercitate de către politic, îm special de miniștrii învățământului, sănătății, Afacerilor Interne și mai ales secretarul de stat Raed Arafat, asupra copiilor în cadrul procesului de învățământ, în timp de pandemie. (…)

În situația Răchiteni – Ceplenița din județul Iași, am solicitat trimiterea corpului de control al ministerelor Afacerilor Interne și Sănătății și verificarea tuturor aspectelor învederate, mai ales actele și dovezile ce au stat la baza instituirii scenariului roșu, carantinării, și verificarea obligativității sau condiționării vieții normale de un act medical, în speță al vaccinării Anti Covid-19. În plus am solicitat verificarea condițiilor vaccinării copiilor și îndeplinirea condițiilor impuse de legea 272/2004, cu privire la respectarea interesului superior al copilului„, a spus senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info