O rezoluție discriminatorie a Parlamentului European

   Am ajuns s-o trăim și pe-asta: majoritatea românilor care s-au declarat creștini (peste 80% după unele sondaje recente) se pot socoti discriminați de o recentă rezoluție a Parlamentului European!

Concret, grupurile europarlamentare PPE, S&D, Renew Europe, grupul Verzilor și grupul Stîngii au inițiat un document favorabil minorității lgbtiq+ care a fost adoptat cu 387 de voturi „pentru“, 161 „împotrivă“ și 123 de „abțineri“.

Ce-au prevăzut inițiatorii și-au aprobat parlamentarii?

-La punctul 5 că „legislația UE prevalează asupra oricărui tip de legislație națională, inclusiv asupra dispozițiilor constituționale și, prin urmare, statele membre nu pot, pentru a obstrucționa dreptul fundamental la libera circulație a persoanelor în interiorul UE, să invoce interdicția constituțională a căsătoriei între persoane de același sex sau protecția constituțională a «moralei» ori «politici publice» care încalcă drepturile familiilor «curcubeu» care se mută pe teritoriul lor“.

-La punctul 8: „Comisia să propună o legislație care să impună tuturor statelor membre să recunoască adulții menționați într-un certificat de naștere eliberat într-un alt stat membru ca părinți legali ai copilului, indiferent de sex sau de starea civilă a adulților și solicită tuturor statelor membre să recunoască căsătoriile (sic!) sau parteneriatele înregistrate în alt stat membru“.

-La punctul 10: „Parlamentul European cere Comisiei Europene să ia măsuri împotriva României pentru eșecul său repetat de a se conforma hotărârii CJUE în speța Coman&Hamilton și pentru lipsa căilor de atac legale care a obligat reclamanții să se adreseze CEDO“.

De reținut e că deocamdată rezoluția nu are valoare legală, deci se poate afirma că echivalează cu un set de recomandări; prin urmare părerile pe care le exprim în continuare nu pot fi considerate în afara legii.

Despre impactul acestei rezoluții prin încălcarea unor libertăți cetățenești din actuala Constituție a României las specialiștilor în drept posibilitatea exprimării unui punct de vedere specific. Ceea ce am de scris este însă din postura de intelectual creștin, mai precis din perspectiva pedagogică a omului ce-a trudit de la catedră peste trei decenii înfățișînd tinerilor valorile culturale și tradițiile care au conturat inconfundabil de-a lungul mileniilor pe locuitorii acestui spațiu numit astăzi România în pofida tuturor adversităților, împilărilor, întemnițărilor, deportărilor și crimelor vrăjmașilor.

Dacă domnitorii Țărilor Române au fost creștini, majoritatea ctitori de biserici, vorbind aceeași limbă și simțind la unison cu țăranii – talpa țării – că Grădina Maicii Domnului viază sub binecuvîntarea Proniei; dacă pînă și regii pe care ni i-au rînduit „marile puteri“ au avut ca deviză „nihil sine Deo“, iar după patruzeci și cinci de ani de prigoană ateistă s-a murit la Timișoara, în Piața Universității din București și-n alte localități din România repudiindu-se comunismul, aprinzîndu-se lumînări și îngenunchindu-se cu rugăciunea Tatăl nostru în gînduri și pe buze spre întîmpinarea planurilor genocidare ale „emanaților“ acoperiți securistic, este inacceptabil să primim astăzi asemenea indicații! Minoritarii lgbtiq+ n-au decît să se plimbe pe unde vor în lumea largă pe acolo unde sînt încurajați, aplaudați și imitați, dar în țara lăsată nouă de Sfinții Voievozi Ștefan cel Mare și Constantin Brâncoveanu să binevoiască să se supună legilor nescrise și încă scrise. Guvernanții să facă bine să ia aminte la glasul majorității care i-a mandatat temporar să-și facă datoria. După normele democratice, europarlamentarii Dacian Cioloș, Dragoș Pîslaru, Ramona Strugariu, Dragoș Tudorache, Nicolae Ștefănuță și Alin Mituță de la USRPLUS au de luat în considerare votul colegilor lor români care au ținut să nu-și facă strămoșii de rîs și faptul că în România n-au susținerea maselor!

Personal, îi felicit cetățenește pentru votul „împotrivă“ dat rezoluției pe: Gheorghe Falcă, Mircea Hava, Marian-Jean Marinescu, Daniel Buda, Cristian Bușoi, Vasile Blaga, Traian Băsescu, Eugen Tomac, Lorant-Gyorgy Vincze, Mihai Tudose, Carmen Avram, Adrian-Dragoș Benea, Tudor Ciuhodaru, Maria Grapini, Claudiu Manda, Dan Nica, Rovana Plumb, Vlad Botoș și Vlad Gheorghe.

Atîta vreme cît mai au românii Biserică, Școală și Familie noutățile lgbtiq+ dorite de parlamentarii europeni sînt neavenite în România.

Înalț în încheierea acestor rînduri o rugăciune:  Sfinte Ierarh Dionisie, episcop al Cetății Albe-Ismail, Sfîntă Mucenică Sofia împreună cu fiicele tale Pistis, Elpis și Agapi, a căror pomenire o facem astăzi, vineri 17 răpciune 2021, cînd compun aceste fraze, rugați-vă Bunului Părinte Ceresc să le dea conducătorilor noștri actuali înțelepciune, credință și dragoste față de tradițiile neamului românesc. Milostivă și grabnic ajutătoare Maică a Domnului nostru Iisus Hristos, alungă gîndurile rele și abate-i de la desfrînare pe toți cei înșelați de diavol. Tată Ceresc, Care ai zis prin Proorocul Tău: Dumnezeu nu vrea moartea păcătosului, ci să se întoarcă și să fie viu (Iezechiel 18, 23), caută, rogu-Te, la nevoile celor amăgiți de potrivnicul și întoarce-i pe calea cea dreaptă. Doamne, Iisuse Hristoase, Mîntuitorule, în Care mi-am pus toată nădejdea, ajută-ne luminînd degrabă mințile tuturor celor care și-au asumat prerogativele puterii! Slavă Tatălui, Fiului și Sfîntului Duh! Amin!

Mihai Floarea, București, vineri 17 răpciune 2021

Constantinescu-Motru Ioan

Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist

Lasă un răspuns