Asociația Cataleya /Yris în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială Persoane cu Dizabilități – AEDOPS, reprezentată de dl. director general adjunct, Mihai Căldăraru, alături de Arhiepiscopia Râmnicului au realizat campania umanitară ,,Dăruiește un pic de Soare, nu totală nepăsare!”
***
Am încercat prin această campanie umanitară să încurajăm egalitatea de șanse, acțiunile de voluntariat, participarea activă, terapia ocupațională, ludoterapia, terapia cognitivă, socializarea, credința și puterea rugăciunilor pentru aceste clipe grele pe care le traversăm ca omenire! Vâlcea are mult izvoare ale harului care adapă din plin pe cei însetați de Dumnezeu, iar momentele prin aceste vizite reprezintă întâlnire sufletească, edificare duhovnicească pentru fiecare dintre noi. Cu siguranță, vor fi amintiri frumoase pentru ceilalți ani ai vieții lor și își vor aminti cu drag de discuțiile pe care le-au avut cu cei pe care i-au întâlnit, slujitori, călugări și călugărițe, care i-au primit cu multă dragoste și bucurie și care au încercat să le spună câte un cuvânt de folos. Mulțumim și pentru darurile primite (icoane, pliante, masa caldă, gustoasă, sființită de la Mănăstirea Cozia, părinților stareți pentru gazduire și sprijin, Arhiepiscopiei Râmnicului pentru facilitarea acestui proiect spiritual, atât de necesar în aceste vremuri și considerația noastră că vom mai avea proiecte pe viitor ce vor viza incluziunea socială, a celor nevoiași, tabere de creație (am descoperit în aceste lăcașuri de cult, ateliere de pictură, de meșteșugărit în lemn, care pot fi baza terapiei ocupaționale a educației non-formale oferite prin aceste proiecte filantropice, educative și sociale).
***
Au fost momente încărcate de spiritualitate, de rugăciuni, de înălțare atât pentru beneficiari, cât și pentru organizatori. Au fost clipe despre Vâlcea Sirituală, Accesibilă, despre turism accesibil, o inițiativă care a venit în sprijinul persoanelor cu nevoi speciale! A fost despre experiența vieții lor în Vâlcea, despre a dobândi încredere reciprocă, într-ajutorare, colaborare şi socializare pe tot parcursul acestei călătorii spirituale! Mulțumiri speciale , domnului director general adjunct, Mihai Căldăraru, de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială Persoane cu Dizabilități – AEDOPS, un om care se implică şi oferă clipe minunate pentru toate persoanele cu probleme speciale, organizând pertinente evenimente pentru asemenea categorii defavorizate, o persoană pragmatică, a reuşit să organizeze acest eveniment, alături de prof. dr. Ramona Chiriță, Președintele Asociației Cataleya Yris, în ciuda condițiilor restrictive impuse de pandemie, fapt ce a impus participarea unui număr mai restrâns de beneficiarii proveniți din rândul grupurilor vulnerabile, dar respectând, în contextul Covid-19, regulile impuse de organizatori: responsabilitate, purtarea măștii în incinta bisericilor, și în afara lor, respectarea regulilor de distanțare. Mulțumim sponsorilor pentru sprijin în realizarea campaniei umanitare!
Dumnezeu să vă binecuvânteze și multă sănătate!
Asociația Cataleya /Yris
Evenimentul din 11 iulie 1848, când Lajos Kossuth, liderul revoluției maghiare, a cerut recrutarea de…
Raportul final al împăratului Iosif al II-lea privitor la călătoria sa în Transilvania, din perioada…
Mențiunea de la 10 iulie 1667, într-un document redactat în limba maghiară veche, este una…
La 10 iulie 1466, au început lucrările de construcție la Mănăstirea Putna, una dintre cele…
9 iulie 1941 - În Transilvania de nord-est, ocupată de Ungaria horthystă în urma Dictatului…
Incidentul petrecut la Brad, în 9 iulie 1907, în zi de târg, este o altă…
Leave a Comment