IICCMER, o instituție eșuată într-un stat eșuat

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc” (IICCMER) este o instituție a statului, înființată în decembrie 2005, cu obiective și misiuni de cercetare mai speciale, care, de-a lungul anilor, și-a dovedit și justificat în mare măsură menirea.

Aflată în subordinea directă a Guvernului, la început de ianuarie 2020, printr-o nechibzuită măsură politico-administrativă impusă peste capul primului-ministru de la acea vreme dar cu iscălitura lui, instituția a fost pricopsită cu o isprăvniceasă de coloratură nedefinită, lipsită de orice dar și har, setată să stârnească antipatia și lehamitea tuturor.

Începând de atunci, institutul a fost despuiat cam de toate activitățile reprezentative care îi marcau și motivau prezența și rostul în societate, căzând brusc într-o suspectă letargie, mimând sporadic inițierea unor așa-zise „proiecte” trâmbițate cu mare pompă dar condamnate de la început eșecului, ce au dus în timp către niciunde și de care nimeni nu a mai auzit aproape nimic.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

Astăzi, numita entitate, beneficiară a unei administrații științifice care și-a dovedit și exersat multiplele neputințe și incapacități, a ajuns în situația să mai ofere doar o denumire lungă, imprimată pe un antet și pe tabla ce străjuiește ușa de intrare, devenind lipsită de conținut practic și util, uitată și ocolită de lume, decăzută din standardele ce reușise să le impună la un moment dat în domeniul său de excelență, neimplicată în aproape nimic interesant și eficient, comparată de unii prin similitudine cu o persoană repauzată, dar totuși păstrată în nomenclatorul instituțiilor guvernamentale.

Memoria, ca ultimă formă a justiției umane, nu poate răbda și tolera la nesfârșit ingerințele și păcatele unor semeni cu aură falsă și suflet vândut, care, din interese personale și de altă natură, au reușit să aducă numai deșertăciune și să împingă spre mormânt această instituție ce s-a îndepărtat de la obiectivele sale primare. Știm că toate lucrurile de pe lumea asta sunt până la urmă într-o necurmată frământare.

Ca urmare, nădăjduim să apară un „Arhanghel al Dreptății”, luminat la cap și deschis la suflet, care să vadă și să recunoască păcatul înfăptuit și să purceadă la îndepărtarea necuratului, la repararea stricăciunilor și la refacerea și recâștigarea imaginii publice pentru această instituție, năpăstuită din vini omenești. Nu de alta, dar prin mediile cunoscătoare se vorbește că această organizație de stat a devenit acum „Institutul de Uitare a Crimelor Comunismului”. Cum viața merge înainte și roata timpului se învârte, știm că ce este rău va pieri iar ce a fost bun va mai fi și ce s-a făcut se va mai face. Doamne ajută!

Gheorghe Petrov / MAGAZIN CRITIC

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
12


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist

Lasă un răspuns

Next Post

Comunitatea Identitară Iași: Acțiune de comemorare a savantului Emil Racoviță

mie nov. 17 , 2021
Comunitatea Identitară Iași: Acțiune de comemorare a savantului Emil Racoviță Astăzi, la data de 17 Noiembrie 2021 membrii Comunității Identitare filiala Iași, s-au deplasat în comuna Dănești, județul Vaslui, satul Emil Racoviță (fost Șurănești) și au depus o coroană în numele asociației pentru a comemora 74 de ani de la […]

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Breaking News