Un altfel de acces pentru știință și cultură, la Fieni

Caravana „Citește și Dăruiește – un altfel de acces pentru știință și cultură” a ajuns și în orașul Fieni, joi (14 aprilie 2022). Primaria Orașului Fieni, Centrul Cultural „Mihail Lupescu”, Liceul „Aurel Rainu” și Biblioteca Orășenească „Mircea Popescu” din Fieni, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița și Euro Education Federation, au oferit elevilor, dar și adulților prezenți, un cadrul organizat de expunere a unor idei sau probleme și dezbaterea acestora din punct de vedere etic, moral, stiințific  și religios.    

Invitați pentru a vorbi elevilor și publicului adult despre importanța respectării legilor, agent șef principal Ion Victor Bucuroiu și comisar de poliție Loredana Bunoiu, însoțiți de către alți agenți de la Inspectoratul Județean de Poliție Dâmbovița și Prevenirea Criminalității, au adus în atenția participanților importanța Sfintei Scripturi și faptul că argumentul moral invocat în lege are la bază revelația scripturistică.   

Mai mulți elevi au făcut parte din program, cântând și recitând poezii de la Mihai Eminescu și Nichita Stănescu, dar și adulții și-au adus contribuția noii viziuni de educație propusă de caravana „Citește și Dăruiește”, scriitori și profesori reputați urcând pe scenă și împărtășind poezii sau cuvinte alese.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


apiland.ro

Profesorul doctor în istorie Cornel Mărculescu și medicul și scriitoarea Ecaterina Petrescu Botoncea au luat parte la eveniment, aducând în atenția elevilor diferite aspecte importante ale lecturii și istoriei regionale.

Au mai susținut discursuri doi elevi de gimnaziu din judet: Ștefan Gabriel Mateescu, în varstă de 14 ani, autor a unui volum de proză fantastică la doar 12 ani; și Alex Gheorghe, în varstă de 13 ani, pasionat de literatură și georgrafie.    

Caravana „Citeste si Dăruiește” a împrumutat, pentru reprezentarea scopului și obiectivelor proiectului, Imnul ITO 2017–  „Tânărul în căutarea libertații”, care a fost redat alături de alte melodii și videoclipuri, precum „Cât trăim pe acest Pământ” și „Semnele Timpului”.

În final, protagoniștii conferinței „Cisteste și Dăruiește” au fost invitați să viziteze Biblioteca Orășenească „Mircea Popescu” Fieni, bibliotecarul Maria Avramescu primind o diplomă de recunoștință pentru contribuția adusă proiectului, din partea Euro Education Federation

În ultima parte a evenimentului, muzicianul și scriitorul Claudiu Dumitrache, Ambasadorul Culturii Euro Education Federation, a susținut un momentul muzical live și a vorbit despre necesitatea tinerilor de a dobândi discernământ în vremurile contemporane de mare confuzie, aducând în atenția acestora rolul fundamental al Bisericii și învățăturii patristice, trăgând și un semnal de alarmă pentru tehnicile înșelătoare și invalide de dezvoltare personală promovate în mediul online.

Primăria Finei a oferit publicului 100 de exemplare cu eseul „Albert Einstein și dorul firesc de Ortodoxie”, scris de către Claudiu Dumitrache; elevii și profesorii implicați primind apoi diplome de participare și apreciere din partea Euro Education Federation.  

Răzvan Vișan, profesor de geografie și inițiatorul proiectului, a susținut o prezentare științifică pentru elevi, cu mesajul „viitorul este în mâinile voastre”.   

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist

Lasă un răspuns

Next Post

Diana Iovanovici-Șoșoacă: "Hanul Trei Sarmale, simbol al Iașului, demolat la ceas de noapte cu acordul tacit al autorității"

joi apr. 21 , 2022
Diana Iovanovici-Șoșoacă: “Hanul Trei Sarmale, demolat noaptea ca hoții!” Autosesizându-se cu privire la samavolnicia incredibilă a demolării ilegale a unui simbol al Iașului, Hanul Trei Sarmale, senatorul neafiliat Diana Iovanovici-Șoșoacă a reacționat în Senatul României printr-o întrebare adresată ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, ministerului mediului, apelor și pădurilor, reprezentat de […]
Diana Iovanovici-Șoșoacă: "Hanul Trei Sarmale, simbol al Iașului, demolat la ceas de noapte cu acordul tacit al autorității"

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)
libris.ro