Noi perspective “evoluționiste”ale “epocii globalizării”! În curând vom crește și copii „virtuali”

Oamenii vor crește „bebeluși virtuali” din metavers, în următorii 50 de ani, spune Catriona Campbell, un expert în inteligență artificială, din Marea Britanie, informează Rost Online.

„Copiii Tamagotchi” sunt viitorul, iar oamenii vor opta pentru ei pentru a avea „descendenți”, dar şi din cauză că sunt preocupați de mediu și de suprapopularea pământului. Predicția a fost făcută de Catriona Campbell, care este descrisă drept „una dintre principalele autorități ale Regatului Unit în domeniul inteligenței artificiale”, transmite EVZ.

Potrivit lui Campbell, oamenii vor decide să aibă „bebeluși digitali, o versiune actualizată a jucăriilor digitale japoneze Tamagotchi pentru animale de companie”, notează theguardian, citat de Hot News.

Acești copii vor trăi în metavers, un mediu digital bazat pe realitate virtuală. Vor avea fețe și corpuri foto-realiste și, datorită urmăririi faciale și analizei vocii, vor putea să-și recunoască „părinții”. Și, cu ajutorul mănușilor de înaltă tehnologie, părinții se vor putea bucura de senzația fizică de a se îmbrățișa, de a se juca și de a-și hrăni „copiii”, scrie EVZ.

Expertul în inteligență artificială spune că bebelușii din spațiul cibernetic vor fi în cele din urmă distruși dacă părinții se plictisesc de ei, îi pot anula așa cum ar face un abonament lunar Netflix, notează sursa citată.

Temerile legate de „suprapopulare” sunt, de asemenea, un mit inventat, având în vedere că scăderea nivelului populației este mult mai probabil să fie o problemă mai mare în 50 de ani, scrie theguardian.

Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist

Leave a Comment

Recent Posts

2 Mai 1864 – Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de stat!

2 Mai 1864 - Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de…

o zi ago

Un istoric bulgar susține restaurarea Monumentului Eroilor Români de la Smârdan

Presa locală bulgară din Vidin relatează faptul că un istoric local sugerează ca Monumentul Eroilor…

o zi ago

1 Mai 1359 – Recunoașterea Mitropoliei Țării Românești, cu sediul la Curtea de Argeș, de către Patriarhia din Constantinopol

După o lungă perioadă conflictuală cu regatul Ungariei, care făcea presiuni chiar mai mari decât…

3 zile ago

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid,…

3 zile ago

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

4 zile ago

28 Aprilie 1502 – Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui Ștefan cel Mare – „Die Kronicke des Stephan Voyvoda”

La 28 aprilie 1502 Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui…

5 zile ago