RSS
«
»
TwitterFacebookPinterest

Noi perspective “evoluționiste”ale “epocii globalizării”! În curând vom crește și copii „virtuali” 

Oamenii vor crește „bebeluși virtuali” din metavers, în următorii 50 de ani, spune Catriona Campbell, un expert în inteligență artificială, din Marea Britanie, informează Rost Online.

„Copiii Tamagotchi” sunt viitorul, iar oamenii vor opta pentru ei pentru a avea „descendenți”, dar şi din cauză că sunt preocupați de mediu și de suprapopularea pământului. Predicția a fost făcută de Catriona Campbell, care este descrisă drept „una dintre principalele autorități ale Regatului Unit în domeniul inteligenței artificiale”, transmite EVZ.

Potrivit lui Campbell, oamenii vor decide să aibă „bebeluși digitali, o versiune actualizată a jucăriilor digitale japoneze Tamagotchi pentru animale de companie”, notează theguardian, citat de Hot News.

libris.ro

Acești copii vor trăi în metavers, un mediu digital bazat pe realitate virtuală. Vor avea fețe și corpuri foto-realiste și, datorită urmăririi faciale și analizei vocii, vor putea să-și recunoască „părinții”. Și, cu ajutorul mănușilor de înaltă tehnologie, părinții se vor putea bucura de senzația fizică de a se îmbrățișa, de a se juca și de a-și hrăni „copiii”, scrie EVZ.

Expertul în inteligență artificială spune că bebelușii din spațiul cibernetic vor fi în cele din urmă distruși dacă părinții se plictisesc de ei, îi pot anula așa cum ar face un abonament lunar Netflix, notează sursa citată.

Temerile legate de „suprapopulare” sunt, de asemenea, un mit inventat, având în vedere că scăderea nivelului populației este mult mai probabil să fie o problemă mai mare în 50 de ani, scrie theguardian.Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info