După descinderea presei și a senatoarei Diana Iovanovici-Șoșoacă, ucigașul fetiței de 13 ani de la Târgoviște, poreclit „Cocaină”, arestat după două săptămâni

„Şoferul din Târgovişte, care a omorât o fetiţă pe trecerea de pietoni, reţinut de procurori. Dosarul, preluat de Parchetul Curţii de Apel Ploieşti”, scrie adevarul.ro

În statul eșuat al lui Iohannis, în „România Normală” în care avem ca președinte un profesoraș acuzat de evaziune fiscală pentru „meditații”, acuzat că a furat case folosindu-se de acte false, ucigașul fetiței de 13 ani de la Târgoviște, poreclit „Cocaină”, este arestat după două săptămâni de zile, după descinderea presei, în frunte cu Luis Lazarus, a doamnei senator Diana Iovanovici-Șoșoacă și a soțului ei, Silvestru Șoșoacă. Cum a devenit România un stat eșuat? Cum s-a ajuns aici?

De ce este nevoie ca instituțiile statului să fie „ajutate”, împinse de la spate să-și facă treaba? De ce multe dintre instituțiile statului au devenit practic nefuncționale, impotente împotriva nelegiuirilor, a hoției, a crimei, împotriva tuturor infracțiunilor foarte grave?

Constatăm prin precedentul grav de la Târgoviște faptul că pentru cetățeanul român simplu, dreptatea este o himeră, o nălucă, un termen abstract și obtuz care se tot lasă mult așteptată în ultimele trei decenii. Justiția și instituțiile de forță au devenit o adevărată catastrofă pentru contribuabilul român, expresia unui stat mafiot, în care legea și ordinea sunt interpretate după bunul plac al unor entități care se erijează a fi în slujba poporului român, dar care demonstrează zilnic tocmai contrariul.

Ce s-ar fi întâmplat fără presiunea presei și a opiniei publice în cazul ucigașului fetiței de 13 ani de la Târgoviște? Ce s-ar fi întâmplat fără imboldul dat de un senator al statului român împreună cu echipa sa, care s-au deplasat la Târgoviște?

Oare dacă ar fi fost o Șoșoacă și la Caracal acum câțiva ani, acele fete lipsite de noroc și de protecția statului român, Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu, ar fi avut încă șanse să trăiască și să fie astăzi printre noi?

Pentru o asemenea situație, într-o „Țară Normală”, ministrul de interne ar trebui destituit sau să-și dea demisia de URGENȚĂ! Adevărata stare de urgență este sanitarizarea mizeriei din justiție și din instituțiile statului care nu-și fac datoria!

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

23 de ore ago

28 Aprilie 1502 – Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui Ștefan cel Mare – „Die Kronicke des Stephan Voyvoda”

La 28 aprilie 1502 Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui…

2 zile ago

Fenomenul Seghedin, la fel de cutremurător ca Fenomenul Pitești

În conștiința colectivă recentă a poporului român, Fenomenul Pitești are o mai mare rezonanță decât…

3 zile ago

27 Aprilie 1956 –  Ana Pauker a susținut cu tărie că trebuie să se elibereze pașapoarte tuturor persoanelor care vor să plece în Israel

Din Stenogramele ședintelor Biroului Politic al Secretariatului Comitetului Central al PMR (n.r. Partidul Muncitoresc Român),…

3 zile ago

27 Aprilie 1906 – Ziaristul și scriitorul Ioan Russu-Șirianu este amendat cu 40 de coroane pentru cartea „Românii din statul ungar”

După o carieră de profesor de istorie la școala pedagogică de fete la București și…

3 zile ago

CITEȘTE ȘI DĂRUIEȘTE LA TÂRGOVIȘTE: RAREȘ PRISACARIU A PRIMIT DISTINCȚIA CULTURALĂ DIN PARTEA MYOSOTIS MEDIA GROUP

Elevii și studenții târgovișteni au luat parte, pe 25 aprilie, la conferințele Citește și Dăruiește…

4 zile ago