Importanta lui Mihai Viteazul pentru Bram Stoker: O investigatie continua
Consiliul Județean Sălaj organizează duminică, 7 august, evenimentul „Guruslău 2022”, dedicat împlinirii a 421 de ani de la Bătălia de la Guruslău, în care forțele unite ale lui Mihai Viteazul și ale generalului Basta au învins armata condusă de Sigismund Báthory.
Manifestarea va avea loc pe Dealul Guruslăului, în vecinătatea Monumentului închinat voievodului, și va debuta la ora 17.00, cu un ceremonial militar și religios, urmat de spectacolul aviatic oferit de trei elicoptere de la Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” Câmpia Turzii și de un avion de la Aerodromul Crasna, a informat CJ Sălaj.
Gardarea Monumentului va fi realizată de militari de la Brigada 30 Gardă „Mihai Viteazul” București, iar muzica va fi asigurată de Fanfara Militară a Garnizoanei Timișoara.
Programul va continua cu un spectacol de folclor, ce o are ca invitat special pe Sava Negrean Brudașcu, acompaniată de orchestra Ansamblului Folcloric „Meseșul”. Pe scenă vor mai evolua Ansamblul Artistic Profesionist „Porolissum”, cu soliștii Andreea Vălean – Indrecan, Claudiu Costinaș, Aurora Moga Popovici, Ansamblul „Berekenye” Cehu Silvaniei și Ansamblul Folcloric „Meseșul”, cu soliștii Adriana Baciu-Bonțe, Camelia Cherecheș, Lucreția Bolba, Denisa Blaga, Adelina Costina.
Pe tot parcursul manifestării, sălăjenii sunt invitați să viziteze standurile special amenajate de Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău, Biblioteca Județeană „I.S. Bădescu” Sălaj, ADI Țara Silvaniei și Crucea Roșie. Cei interesați vor putea participa la ateliere interactive în care vor confecționa steagul de oaste a lui Mihai Viteazul, precum și spada și securea marelui voievod, vor realiza brățări împletite și cusături tradiționale pe semne de carte ori își vor testa cunoștințele de cultură generală. (…) – integral pe RostOnline.
Vorbim de zeci de ani despre depolitizarea sistemului de educație și nu avem nici un…
Din când în când mai descoperim și mici minuni în România. DA, există și maghiari…
Valeriu Munteanu, deputat AUR: "Fântâna Albă este Katyn-ul românesc. Nu vom uita" Astăzi, la împlinirea…
Miile de români sătmăreni care sunt scriptic beneficiari ai Legii 154/2021 au avut un licăr…
Jurnalismul românesc în Transilvania se confrunta la sfârșitul secolului XIX și începutul secolului XX cu…
De o bucată de vreme ne-am gândit să vă recomandăm o serie de cărți care…
Leave a Comment