Revolta de la Brașov comemorată de Organizația Județeană Brașov a Partidului S.O.S România

Revolta de la Brașov comemorată de Organizația Județeană Brașov a Partidului S.O.S România

Organizația Județeană Brașov a Partidului S.O.S România a comemorat eroii Revoltei de la Brașov din 15 Noiembrie 1987.
Marți, 15 Noiembrie 2022, 20 de membri din Partidul S.O.S România, filiala Brașov au inițiat o acțiune de comemorare a evenimentelor cunoscute sub denumirea de Revolta de la Brașov din 15 Noiembrie 1987.
Printre ei s-a numărat și unul dintre participanții activi la Revolta de la Brașov, vicepreședintele Organizației Județene Brașov a Partidului S.O.S România, Cristian Nicolae Bârligă. Acesta ne-a mărturisit cum a fost anchetat, interogat și torturat după ce participase la revoltă: a fost bătut cu un baston de cauciuc, a fost lovit în mod repetat peste față și peste cap, iar că metodă barbară de tortură, i s-au ars vârfurile degetelor cu chibrituri aprinse.
La ora 08:00 dimineața, pe un frig pătrunzător, la monumentul ridicat în 1997 în cinstea participanților la Revolta de la Brașov, Cristian Nicolae Bârligă, vicepreședintele Organizației Județene Brașov a Partidului S.O.S România, le-a relatat celor prezenți clipele de coșmar prin care a trecut după înăbușirea Revoltei de la Brașov din 15 Noiembrie 1987. S-a depus o coroană de flori din partea Organizației Județene Brașov S.O.S România și au fost rememorate acele clipe care au precedat Revoluția din decembrie 1989.

A fost bătut și torturat pentru a spune „cine l-a pus, cine l-a incitat” să rostească „Jos DICTATURA!”, „Jos Ceaușescu!” și alte sloganuri care au fost strigate în 15 noiembrie 1987 pe străzile din Brașov.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Next Post

O activitate metodică de excepție a profesorilor de istorie din Gorj susținută la Peștișani!

mie nov. 16 , 2022
CERCUL METODOC AL PROFESORILOR DE ISTORIE – LICEU, a avut loc astăzi, 16. XI. 2022, la Liceul Tehnologic “C-tin Brâncuși” din Peștișani. Adevărate lecții de istorie au fost susținute de mai mulți profesori cu o bogată activitate de cercetare în domeniul istoriei locale. Amintim printre ei pe Prof. Gabriel Sarcină, […]

Poate vă place și:

libris.ro