Site icon Glasul.info

Eveniment de istorie vie, de Ziua Unirii Principatelor Române, la București

Asociația de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I”

Asociația de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I” a fost prezentă de Ziua Unirii Principatelor Române, la Statuia Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, din București, oferindu-le celor prezenți o veritabilă lecție de istorie vie.

În fiecare an, la 24 ianuarie, românii sărbătoresc Unirea Principatelor Române din anul 1859, realizată sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, un act de voinţă politică a celor două principate româneşti, Moldova şi Ţara Românească.

Asociația de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I” a participat astăzi la sărbătorirea Zilei Unirii Principatelor Române în uniforme militare din timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza, membrii asociației fiind prezenți la statuia domnitorului de la Patriarhie.

Cei prezenți la eveniment au putut admira ținutele militare ale Armatei Principatelor Române Unite, accesoriile și echipamentul militar, asistând la o veritabilă lecție de istorie vie despre importanța actului de la 24 ianuarie 1859 și domniei lui Alexandru Ioan Cuza.

Domnia acestuia a fost una de maximă însemnătate pentru destinul noului stat proaspăt apărut pe harta Europei. Reformele sale, făcute cu sprijinul generației de revoluționari pașoptiști, au înscris România pe drumul modernizării și occidentalizării. De aceea, pentru a înțelege felul în care ne-am constituit ca societate modernă, nu este niciodată de prisos să ne reîntoarcem la momentul Cuza.

de Andrei Popete Pătrașcu

Exit mobile version