O.C.D.L.
OFICIUL CREȘTIN PENTRU DREPTURI ȘI LIBERTĂȚI, alături de o coaliție formată din peste 150 de organizații ale societății civile, 856 de cadre didactice, precum și alte mii de cetățeni preocupați de sistemul educațional din România, susține solicitările formulate de cele 13 culte religioase recunoscute în România în legătură cu Proiectul Legii învățământului preuniversitar.
Proiectul privind noua Lege a educației impune profesorilor obligația de a preda la clasă diversitatea sexuală, cu referire implicită la conceptul de „orientare sexuală”. Această vădită formă de îndoctrinare ideologică a copiilor și nepoților noștri încalcă într-un mod flagrant convingerile morale, religioase și filozofice ale unei majorități covârșitoare de cetățeni români.
Cunoaștem cu toții, din teribila experiență a altor țări, că promovarea acestei ideologii „de gen” atrage după sine, la din ce în ce mai mulți copii, schimbări de orientare sexuală și chiar schimbări de sex, cu consecința mutilării psihice și fizice a copiilor pe viață, inclusiv distrugerea definitivă a capacității reproductive.
Eliminarea din proiectul de lege a obligației de a promova diversitatea identitară în școală, și a sintagmei referitoare la orientarea sexuală reprezintă o prioritate națională ce reclamă o preocupare conștientă și responsabilă din partea tuturor celor interesați de buna educație a generației actuale și viitoare. Deși statul are un rol vital în susținerea și implementarea demersurilor ce privesc dezvoltarea și protejarea integrității societății românești, vocea care trebuie să primeze în deciziile ce influențează viitorul României trebuie să aparțină societății civile, părințiilor, profesorilor, ONG-urilor etc.
Nimeni nu poate fi constrâns să adopte o opinie contrară convingerilor sale, libertatea conștiinței trebuie înțeleasă și respectată, iar părinții au dreptul natural și constituțional de a se ocupa de creșterea și educarea copiilor lor. Statul este și trebuie să rămână o unealtă în slujba propriilor cetățeni!
Poziția publică formulată de O.C.D.L. adoptată și transmisă decidenților politici și guvernamentali poate fi citită accesând link-ul de mai jos:
Evenimentul din 12 iulie 1907, petrecut la Petroman (azi în județul Timiș), este un episod…
Evenimentul din 11 iulie 1848, când Lajos Kossuth, liderul revoluției maghiare, a cerut recrutarea de…
Raportul final al împăratului Iosif al II-lea privitor la călătoria sa în Transilvania, din perioada…
Mențiunea de la 10 iulie 1667, într-un document redactat în limba maghiară veche, este una…
La 10 iulie 1466, au început lucrările de construcție la Mănăstirea Putna, una dintre cele…
9 iulie 1941 - În Transilvania de nord-est, ocupată de Ungaria horthystă în urma Dictatului…
Leave a Comment