”Brâncoveniana”, ediția a IV-a, 2023 – cel mai așteptat eveniment cultural al verii

Forumul Național Cultural ”Brâncoveniana” de la Potlogi ajunge, anul acesta, la cea de-a IV-a ediție. Evenimentul se va desfășura în data de 13 august 2023, începând cu ora 11:00, la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscop al Târgoviștei și Exarh Patriarhal, informează Gândul.  

Directorul editorial al revistei MAGAZIN CRITIC, Claudiu Dumitrache – director fondator al revistei ”Regal Literar”, organizator și secretar al Forumului Național Cultural „Brâncoveniana” – a precizat că în cadrul acestui forum cultural se desfășoară concursul de poezie creștină și patriotică ”Sub Crucea Sfântului Martir C. Brâncoveanu”, la care pot participa poeți ce nu sunt membri ai Uniunii Scriitorilor din România.

Juriul concursului ”Sub Crucea Sfântului Martir C. Brâncoveanu”, a mai declarat Claudiu Dumitrache, este format din personalități literare consacrate și din membri ai Uniunii Scriitorilor din România: George Coandă (președinte onorific al forumului), Vilia Banța (președinte al juriului), George D. Piteș, Marian Ilie, Florentina Chifu, Voicu Constantin, Claudiu Dumitrache (secretar al forumului și juriului), transmite aceiași sursă.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Premiile concursului de poezie creștină și patriotică „Sub Crucea Sfântului Martir C. Brâncoveanu”:

  • Marele Trofeu Brâncoveniana 2023;
  • Premiile I, II și III; mențiuni și premii speciale acordate de organizatori și parteneri
  • premii din partea revistelor „Regal Literar”, „Litere”, „Climate Literare”, „Timpul”, „Arena Literară”, „Eroica” etc.

Laureaților primelor patru premii li se vor publica câte un volum de poezie (a câte 50 de exemplare) la editura Bibliotheca, în perioada septembrie 2023 – august 2024.

Totodată, evenimentul integrează comunicări științifice, momente artistice și intervenții din partea oficialităților (ÎPS Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, și acad. Ioan-Aurel Pop, Președintele Academiei Române).

Potrivit cotidianului Gândulforumul Național Cultural „Brâncoveniana” este inițiat de Cenaclul Cultural-Literar „George Coandă” Potlogi (președinte Valentina Vasile) și Societatea Scriitorilor Târgovișteni, sub auspiciile Consiliului Județean Dâmbovița, Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească”, Consiliului și Primăriei Potlogi, în parteneriat cu Arhiepiscopia Târgoviștei, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, revista „Regal Literar”, Cultul Eroilor „Regina Maria” (filiala „Mihai Viteazul” Dâmbovița) și Euro Education Federation.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist

Next Post

Astăzi! MITING PENTRU FAMILIE LA CLUJ: PIAȚA AVRAM IANCU

sâm iun. 17 , 2023
Vă invităm să vă aduceți onorata contribuție la viața cetății, nu cu bani sau cu vorbe, ci prin prezența fizică la un eveniment dedicat valorilor românești, normalității și bunăstării familiei. Mitingul pentru Familie și Normalitate, 17 iunie 2023 – ora 12:00 – Piața Avram Iancu – Cluj-Napoca. PS:  Dacă acest eveniment facebook dispare […]

Poate vă place și:

libris.ro