Site icon Glasul.info

1 August – Ziua Tanchiștilor din România

1 August - Ziua Tanchiștilor din România

1 August - Ziua Tanchiștilor din România

Anual, la 1 august armata sărbătorește Ziua Tanchiștilor, tradiția începând de la 1 August 1919 când a fost constituit primul batalion de tancuri sau care de luptă din Armata Română.

“Arma tancuri şi-a dovedit rapid utilitatea şi competitivitatea şi a contribuit, hotărâtor, la accelerarea acţiunilor de luptă. Prin mobilitate, putere de izbire şi de foc şi o eficientă protecţie a echipajelor, tancurile au justificat întrebuinţarea lor preponderentă în acţiunile ofensive.

La 1 ianuarie 1921, a luat fiinţă Regimentul de Care de Luptă, România fiind printre primele ţări din Europa şi chiar din lume care şi-a înzestrat armata cu acest tip de armament.”, a scris pe facebook Asociatia “15 Infanterie” 

“Sărbătoarea a fost instituită la 1 august 1919, prin ordin al regelui Ferdinand I, avându-se în vedere faptul că la garnizoana militară din Mihai Bravu (județul Giurgiu) s-a înființat un batalion de “care de asalt”, act ce a marcat apariția armei tancuri în Armata României.” (Grănicerul)

YouTube video player

“Aniversările militare ale lunii august sunt deschise de Ziua Tanchiștilor. Istoria camarazilor cu beretă neagră începe în anul 1919 și a consemnat numeroase transformări și o singură constantă: relevanța incontestabilă a impresionantelor blindate în mediul operațional.

Tancurile vor continua să își păstreze importanța, cu adaptările de rigoare. Abordarea multi-domeniu și prevalența acțiunilor întrunite vor impune, din ce în ce mai pregnant, integrarea acestor mașini de luptă alături de alte mijloace tehnice, pentru multiplicarea forței.

Armata României urmărește înlocuirea tehnicii din dotarea unităților de tancuri cu echipamente și sisteme moderne de conducere a focului, cu acțiune eficientă în câmpul tactic. În acest sens au fost demarate procedurile pentru achiziția a peste 50 de tancuri Abrams.

De ziua armei, le transmit tuturor tanchiștilor felicitări pentru modul în care își onorează misiunile și le urez sănătate, putere de muncă și realizări pe toate planurile. La mulți ani!”, a scris pe facebook Daniel Petrescu, Șeful Statului Major al Apărării

Exit mobile version