Categories: Evenimente

1 August – Ziua Tanchiștilor din România

Anual, la 1 august armata sărbătorește Ziua Tanchiștilor, tradiția începând de la 1 August 1919 când a fost constituit primul batalion de tancuri sau care de luptă din Armata Română.

„Arma tancuri şi-a dovedit rapid utilitatea şi competitivitatea şi a contribuit, hotărâtor, la accelerarea acţiunilor de luptă. Prin mobilitate, putere de izbire şi de foc şi o eficientă protecţie a echipajelor, tancurile au justificat întrebuinţarea lor preponderentă în acţiunile ofensive.

La 1 ianuarie 1921, a luat fiinţă Regimentul de Care de Luptă, România fiind printre primele ţări din Europa şi chiar din lume care şi-a înzestrat armata cu acest tip de armament.”, a scris pe facebook Asociatia „15 Infanterie” 

„Sărbătoarea a fost instituită la 1 august 1919, prin ordin al regelui Ferdinand I, avându-se în vedere faptul că la garnizoana militară din Mihai Bravu (județul Giurgiu) s-a înființat un batalion de “care de asalt”, act ce a marcat apariția armei tancuri în Armata României.” (Grănicerul)

„Aniversările militare ale lunii august sunt deschise de Ziua Tanchiștilor. Istoria camarazilor cu beretă neagră începe în anul 1919 și a consemnat numeroase transformări și o singură constantă: relevanța incontestabilă a impresionantelor blindate în mediul operațional.

Tancurile vor continua să își păstreze importanța, cu adaptările de rigoare. Abordarea multi-domeniu și prevalența acțiunilor întrunite vor impune, din ce în ce mai pregnant, integrarea acestor mașini de luptă alături de alte mijloace tehnice, pentru multiplicarea forței.

Armata României urmărește înlocuirea tehnicii din dotarea unităților de tancuri cu echipamente și sisteme moderne de conducere a focului, cu acțiune eficientă în câmpul tactic. În acest sens au fost demarate procedurile pentru achiziția a peste 50 de tancuri Abrams.

De ziua armei, le transmit tuturor tanchiștilor felicitări pentru modul în care își onorează misiunile și le urez sănătate, putere de muncă și realizări pe toate planurile. La mulți ani!”, a scris pe facebook Daniel Petrescu, Șeful Statului Major al Apărării

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

16 Mai 1600 – Mihai Viteazul ia Cetatea Suceava fără niciun fel de luptă, pur și simplu i se deschid porțile cetății

Sub spectrul unei iminente reveniri a lui Sigismund Báthory cu scopul de a recuceri Transilvania…

6 ore ago

Cu se se mai laudă USR-iștii: propunerea legislativă privind dreptul la avort a primit raport de adoptare

Oana Cambera, deputat neafiliat, fostă USR și PLUS, acum ajunsă vicepreședinte la partidul Reper, se…

13 ore ago

Militarii rezerviști cer printr-o petiție actualizarea soldelor de grad!

Gradul militar același și totuși diferit !? Militarii în activitate, în rezervă sau retragere și-au…

19 ore ago

Cristina POBIRCI, o gorjeancă talentată!

Cristina POBIRCI: Sunt din Părău de Pripor și totul a început la varsta de 6 ani…

19 ore ago

Prim ministrul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat

Prim ministrul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat în localitatea Handlová, în fața Casei de…

20 de ore ago

Pagina de Facebook a singurului cotidian românesc din Carei, furată de hackeri

De ani buni, Buletin de Carei este singurul cotidian românesc independent din zonă care încă…

22 de ore ago