1 August – Ziua Tanchiștilor din România

Anual, la 1 august armata sărbătorește Ziua Tanchiștilor, tradiția începând de la 1 August 1919 când a fost constituit primul batalion de tancuri sau care de luptă din Armata Română.

“Arma tancuri şi-a dovedit rapid utilitatea şi competitivitatea şi a contribuit, hotărâtor, la accelerarea acţiunilor de luptă. Prin mobilitate, putere de izbire şi de foc şi o eficientă protecţie a echipajelor, tancurile au justificat întrebuinţarea lor preponderentă în acţiunile ofensive.

La 1 ianuarie 1921, a luat fiinţă Regimentul de Care de Luptă, România fiind printre primele ţări din Europa şi chiar din lume care şi-a înzestrat armata cu acest tip de armament.”, a scris pe facebook Asociatia “15 Infanterie” 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

“Sărbătoarea a fost instituită la 1 august 1919, prin ordin al regelui Ferdinand I, avându-se în vedere faptul că la garnizoana militară din Mihai Bravu (județul Giurgiu) s-a înființat un batalion de “care de asalt”, act ce a marcat apariția armei tancuri în Armata României.” (Grănicerul)

“Aniversările militare ale lunii august sunt deschise de Ziua Tanchiștilor. Istoria camarazilor cu beretă neagră începe în anul 1919 și a consemnat numeroase transformări și o singură constantă: relevanța incontestabilă a impresionantelor blindate în mediul operațional.

Tancurile vor continua să își păstreze importanța, cu adaptările de rigoare. Abordarea multi-domeniu și prevalența acțiunilor întrunite vor impune, din ce în ce mai pregnant, integrarea acestor mașini de luptă alături de alte mijloace tehnice, pentru multiplicarea forței.

Armata României urmărește înlocuirea tehnicii din dotarea unităților de tancuri cu echipamente și sisteme moderne de conducere a focului, cu acțiune eficientă în câmpul tactic. În acest sens au fost demarate procedurile pentru achiziția a peste 50 de tancuri Abrams.

De ziua armei, le transmit tuturor tanchiștilor felicitări pentru modul în care își onorează misiunile și le urez sănătate, putere de muncă și realizări pe toate planurile. La mulți ani!”, a scris pe facebook Daniel Petrescu, Șeful Statului Major al Apărării

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

La 2 August 1950 era publicat Decretul pentru înființarea drapelului de luptă al Forțelor Armate, precum și a pavilioanelor Forțelor Aeriene Militare și Marinei Militare

mie aug. 2 , 2023
Decretul a fost publicat în Buletinul Oficial, an II, nr. 66 din 2 august 1950. El fusese emis la 28 iulie 1950 de către Marea Adunare Națională. “La 28 iulie 1950 Marea Adunare Națională a emis Decretul nr. 189 pentru înființarea drapelului de luptă al Forțelor Armate ale Republicii Populare Române, […]
La 2 August 1950 era publicat Decretul pentru înființarea drapelului de luptă al Forțelor Armate, precum și a pavilioanelor Forțelor Aeriene Militare și Marinei Militare

Poate vă place și:

libris.ro