Site icon Glasul.info

„VASILE TĂRÂȚEANU – ARCAȘUL NEAMULUI ROMÂNESC DIN NORDUL BUCOVINEI”

„VASILE TĂRÂȚEANU – ARCAȘUL NEAMULUI ROMÂNESC DIN NORDUL BUCOVINEI”

„VASILE TĂRÂȚEANU – ARCAȘUL NEAMULUI ROMÂNESC DIN NORDUL BUCOVINEI”

Pe 27 septembrie 2023 a avut loc prezentarea filmului „VASILE TĂRÂȚEANU – ARCAȘUL NEAMULUI ROMÂNESC DIN NORDUL BUCOVINEI”.

“Fundația Culturală de binefacere „Casa Limbii Române” din regiunea Cernăuți anunță prezentarea filmului „VASILE TĂRÂȚEANU – ARCAȘUL NEAMULUI ROMÂNESC DIN NORDUL BUCOVINEI” . Acest proiect este realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni. Fundația culturală l-a avut drept președinte timp de 20 de ani pe poetul și academicianul Vasile Tărâțeanu.

El a luptat și a apărat identitatea românească din nordul Bucovinei în cele mai dificile timpuri pentru etnicii români. El a relatat în fiecare colț al României despre problemele zilnice cu care se confruntă comunitatea românească din regiunea Cernăuți.

Ideea principală a filmului este de a familiariza comunitatea românească din Ucraina și din întreg spațiul românesc cu valoarea personalității scriitorului bucovinean Vasile Tărâțeanu, care și-a dedicat întreaga viață limbii române și valorilor național-culturale ale românilor din Ucraina, fiind una din puținele personalități ale Bucovinei, care a creat „poduri de flori” între românii din Cernăuți și cei din Patria istorică.

Acad. Vasile Tărâțeanu: Cele mai grele timpuri noi românii, le trăim acum în Ucraina!
Acad. Vasile Tărâțeanu: Cele mai grele timpuri noi românii, le trăim acum în Ucraina! (2019, București)

Fundația „Casa Limbii Române” își asumă din plin responsabilitatea de a păstra memoria vie a academicianului Vasile Tărâțeanu pentru eforturile depuse la păstrarea limbii române, culturii naționale și credinței strămoșești pe aceste meleaguri mioritice din dulcea și frumoasa Bucovină. Evenimentul se va desfășura în incinta Palatului Național al Românilor din regiunea Cernăuți, pe 27 septembrie, de ziua nașterii poetului, la orele 15:00.”, a scris pe facebook DRPRomânia

Exit mobile version