Antiromanism

Batjocură antiromânească: 𝐓𝐫𝐢𝐜𝐨𝐥𝐨𝐫 𝐬𝐞𝐫𝐯𝐢𝐭 𝐜𝐮 𝐩𝐨𝐫𝐭̦𝐢𝐚! 𝐃𝐫𝐚𝐩𝐞𝐥𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐩𝐞 𝐭𝐮𝐫𝐥𝐚 𝐏𝐫𝐢𝐦𝐚̆𝐫𝐢𝐞𝐢 𝐒𝐟. 𝐆𝐡𝐞𝐨𝐫𝐠𝐡𝐞 𝐚𝐫𝐛𝐨𝐫𝐚𝐭 𝐬̦𝐢 𝐚𝐩𝐨𝐢 𝐢̂𝐧𝐥𝐚̆𝐭𝐮𝐫𝐚𝐭 𝐝𝐞 𝐮𝐫𝐠𝐞𝐧𝐭̦𝐚̆

„Epopeea tricolorului românesc de pe turla Primăriei Sfântu Gheorghe continuă printr-un nou episod al ipocriziei și dublei măsuri. Deși acesta a fost rearborat în data de 8 septembrie cu prilejul aniversării a 79 de ani de la eliberarea oraşului de sub ocupaţie fascisto-hortystă, simbolul nostru național a fost înlăturat extrem de repede, semn că, cel mai probabil imaginea tricolorului românesc deranjează în mod acut conducerea municipiului.

Drapelul a fluturat neîntrerupt din anul 1991 dar fost înlăturat de către primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, în anul 2014 sub pretextul unor lucrări de realibitare a clădirii, iar din acel moment primarul municipiului Sfântu Gheorghe refuză cu obstinență arborarea definitivă a simbolului național, semn al jertfei românilor care s-au sacrificat pentru eliberarea municipiului.

Ne întrebăm cum este posibilă o asemenea ipocrizie, cum se poate susține că din motive „tehnice” drapelul nu poate fi arborat permanent, dar cu toate acestea, în zile speciale, sau când sunt prezente oficialități de rang înalt, precum a fost în acest an domnul Ministru al Apărării, drapelul poate fi amplasat pe turla primăriei. În mod „șocant” clădirea nu se cutremură, pereții nu se dărâmă iar starea „tehnică” a acesteia rămâne în condiții perfecte.

Desigur că administrația municipiului are cu totul alte preocupări, precum inițiativa locală de a strânge semnături pentru o nouă încercare de impunere a steagului municipiului Sfântu Gheorghe, acest simbol monoetnic, evident „secuiesc” de pe care românii lipsesc cu desăvârșire. Printr-un gest sfidător la adresa puterii judecătorești din România care a stabilit în mod definitiv nelegalitatea acestui simbol, primarul municipiului continuă să provoace tensiuni și insistă pe un subiect închis. În loc să promoveze armonia și înțelegerea, afișând în semn de respect față de eroii români drapelul pe turla primăriei, acesta consideră că este mai important să provoace populația locală la o strângere de semnături pentru o cauză pierdută prin toate mijloacele legale.

Rămâne doar întrebarea, când vor realiza acești reprezentanți ai autorităților locale că se află de fapt în slujba tuturor cetățenilor, indiferent de etnie și că misiunea dar și datoria lor este aceea de a respecta și promova simbolurile statului în care s-au născut și în care trăiesc, ocupând chiar poziții de demnitate publică în cadrul acestuia?

Biroul de Presă

Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș”

PS: Interesant este faptul că prin toată Transilvania este la fel. La Carei, după fiecare eveniment important românesc, fie că e Ziua Armatei pe 25 octombrie, 1 Decembrie, etc, drapelul românesc este îndepărtat în timp record, de parcă ar exista o alergie drăcească la tricolorul românesc, la drapelul național al statului român. În schimb când e arborat steagul Ungariei sub diverse ocazii și sub tot felul de argumente, autoritățile locale „uită” să-l îndepărteze.

Nu știu câți pricep că de fapt ceea se petrece de ani buni prin Transilvania sunt niște activități profund anticonstituționale. Peste tot însemnele statului român sunt date jos și promovate însemnele unui alt stat.

Foto: Facebook / Primaria Sfantu Gheorghe

Redăm un discurs edificator pe această problemă al subprefectului județului Covasna, SEBASTIAN CUCU, la simpozionul cu tema „Generalul Grigore Bălan – Eroul de la Sfântu Gheorghe” organizat astăzi, 7 septembrie 2023, la Sfântu Gheorghe.

„Salut această inițiativă și sper ca ea să se permanentizeze, pentru că au fost vremuri când aici, de Ziua (eliberării- n,red) orașului erau prezente personalități importante și oficialități importante din statul român; însuși președintele României transmitea mesaje.

Prin urmare, este foarte important să continuăm pentru că, altfel, nu e sărbătoare nici la Carei.

Până când nu vom avea, spre exemplu, arborat permanent drapelul României pe turla Primăriei municipale Sf. Gheorghe, nici sărbătoarea de la Carei, spun, nu va fi completă”.

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

La 19 Mai 1878 se năștea la Borlești o personalitate „enciclopedică”, Alexandru Coriolan Pteancu

La 19 Mai 1878 se năștea la Borlești o personalitate "enciclopedică", Alexandru Coriolan Pteancu,  profesor…

13 ore ago

La 18 mai 1849 începea „A doua bătălie de la Abrud”

Atât prima cât și A doua bătălie de la Abrud se învârt în jurul maiorului Imre Hatvani,…

o zi ago

25 Mai 2024 – O nouă manifestare la Castanul Unirii de la Vişan!

O nouă "lecţie de istorie" adevărată va fi susţinută sâmbătă, 25 mai 2024, începând cu…

2 zile ago

17 Mai 1936 – A avut loc deschiderea pentru public a Muzeului Satului Românesc la inițiativa profesorului Dimitrie Gusti

"Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” este denumirea atribuită prin Hotărârea Guvernului României nr. 742/2003,…

2 zile ago

17 Mai 1923 – A avut loc inaugurarea Mormântului Ostașului Necunoscut în Parcul Carol, printr-o ceremonie impresionantă

Într-o zi de joi, pe 17 Mai 1923, de Ziua Eroilor și de Ziua Înălţării…

2 zile ago

Interviu cu maestrul DAN PURIC | VIDEO

Acestea au fost întrebările: Hristos a înviat! Vă mulțumesc că ați acceptat invitația noastră. Despre…

2 zile ago