Site icon Glasul.info

Antreprenorii români pierd lupta în faţa marilor retaileri

Antreprenorii români pierd lupta în faţa marilor retaileri

Antreprenorii români pierd lupta în faţa marilor retaileri

Un deputat AUR, Daniel-Sorin Gheba, atrage atenția cu privire la pericolul dispariției antreprenorilor români care întâmpină în ultima vreme dificultăți din ce în ce mai mari în a-și promova și desface produsele, uneori de o calitate net superioară celor vândute de marii retaileri de pe piață.

Deputatul Daniel-Sorin Gheba semnalează un caz particular, cel al antreprenoarei Irina Filip, patroana unei fabrici de înghețată din Teleorman, oprită de la vânzare de 7 din 10 mari rețele comerciale. Deși ea susține că nu pune aditivi și are și un preț mai bun, are interzis în 70% din marile rețele comerciale din România. Antreprenorii români reclamă cerinţe logistice excesive şi comenzile minime impuse de aceste retaileri.

“Doresc să aduc în atenţia opiniei publice o problemă gravă cu care se confruntă foarte mulţi antreprenori români, pornind de la cazul Irinei Filip, patroana unei fabrici de îngheţată din Teleorman, şi anume: dispreţul companiilor de retail faţă de antreprenorii români

.Irina Filip a construit cu eforturi greu de imaginat o fabrică modernă de îngheţată în comuna Nanov, Teleorman, Cream Land. Această afacere produce deserturi industriale de cea mai înaltă calitate, fabricate exclusiv din ingrediente naturale, cu lapte proaspăt şi fără niciun aditiv, cunoscute sub denumirea de îngheţată Cremola. Consumatorii apreciază această îngheţată în căutarea unor produse autohtone fără E-uri, conservanţi şi coloranţi.

Cu toate acestea, Irina Filip şi alţi antreprenori români se confruntă cu o problemă majoră: dificultatea de a-şi promova produsele în faţa marilor retaileri. Conform declaraţiei antreprenoarei, şapte din zece mari reţele comerciale au eliminat sau nu au primit îngheţata din Teleorman.

Motivul? Cerinţe logistice excesive şi comenzile minime impuse de aceste retaileri.Consider că este inacceptabil ca producătorii autohtoni să fie trataţi astfel, deoarece România are nevoie de o economie puternică, bazată pe antreprenoriat şi inovaţie, iar antreprenorii români merită sprijin şi întâietate din partea marilor companii de retail.

În acest sens, îndemn marii retaileri să comunice deschis şi să aibă dialog cu producătorii români. Cerinţele logistice şi condiţiile de colaborare ar trebui să fie raţionale şi echitabile.De asemenea, retailerii ar trebui să acorde o atenţie specială produselor autohtone şi să fie flexibili în privinţa comenzilor minime.

Nu putem să împiedicăm dezvoltarea afacerilor locale prin restricţii excesive pentru că acestea aduc valoare economiei noastre şi susţin comunităţile locale.Nu în ultimul rând, este nevoie urgentă de o susţinere din partea guvernului: Guvernul trebuie să sprijine producătorii autohtoni prin politici fiscale favorabile pentru micii antreprenori români şi să îi protejeze în faţa marilor reţele de retail.

De asemenea, Comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupţiei şi petiţii a Senatului trebuie să analizeze cazul proprietarei Cream Land şi să evalueze corect această situaţie. România merită o economie prosperă, iar antreprenorii noştri sunt motorul acestei dezvoltări.”, se arată a domnului deputat Daniel-Sorin Gheba (Grupul parlamentar AUR)

Exit mobile version