Vincze Zoltan, “mare autonomist” al Transilvaniei, recunoaște că se trage dintr-o familie de români ortodocși

Cele mai înverșunate cozi de topor care luptă pentru maghiarizarea poporului român și pentru dezintegrarea teritorială a statului unitar național român sunt culmea, chiar românii proaspăt maghiarizați. Asta dovedește imbecilitatea unui stat român care a fost capabil să lase mulți ani Ministerul Culturii din România pe mâna UDMR, iar mai nou să pună o Ralucă, cam năucă, să bântuie despre cultură.

Vincze Zoltan, inconfundabil în fauna “autonomiștilor” din Transilvania datorită bărbii sale excentrice, alături Tudor Duică, Sabin Gherman și alte viețuitoare triste care se declară “transilvăniști convinși” și care se plâng pe toate platformele posibile că dacă nu exista Ciolacu ei ar fi avut mai mulți covrigi de Buzău sub pernă decât și-ar fi putut imagina Elena Udrea, cu tot cu cârnații ei de Pleșcoi, recunoaște că are ORIGINI ROMÂNEȘTI, și că de fapt s-ar trage dintr-o familie de români ortodocși maghiarizați, care s-au convertit la “religia reformată”.

Pentru conformitate publicăm ambele comentarii, și cel original în limba maghiară, precum și traducerea automată efectuată de Facebook. De asemenea, tot pentru conformitate publicăm și transcrierea comentariului:

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

“Vincze Zoltán: Pál Oláh Rădăcinile mele în Székely sunt Oláh, exact ca strămoșul meu de acolo, arată numele de familie al lui János Oláh. Mai mult, soția sa, Anna Zöldi, este de asemenea de origine Oláh și descendentă a unei familii retrase. Amândoi erau ortodocși vorbitori de ungurește, s-au convertit la religia reformată cu cei 6 copii ai lor în 1910. Străbunicul meu a fost finanțator. Socrul meu asculta numele Bokor (Bucur) poate cu 2 generații mai devreme. (RO)

Vincze Zoltán: Pál Oláh, Székelyföldön lévő gyökereim oláhok, mint ottani ősöm, Oláh János családneve is mutatja. Mi több, a felesége, Zöldi Anna is oláh eredetű, elszékelyesedett család származéka. Mindketten magyarul beszélő ortodoxok voltak, 1910-ben tértek át családostól, 6 gyermekükkel együtt a református vallásra. Dédnagyapám finánc volt. Talán 2 generációval korábbi szépapám Bokor (Bucur) névre hallgatott. (HU)”

Vincze Zoltan

Vincze Zoltan recunoaște că se trage dintr-o familie de români ortodocși maghiarizați printr-un comentariu pe facebook la o “lecție” aberantă despre “originile olahilor” (n.r. carevasăzică a românilor), care după istoria pe care o cunosc ungurii, ar fi venit în Transilvania de la mama naibii, de prin colțurile peninsulei balcanice. Pur și simplu olahilor / vlahilor, li s-a făcut de o excursie în Transilvania și apoi au uitat să mai plece. Probabil le-a plăcut prea mult conviețuirea cu ungurii.

Adevărul că nici nu ai mai fi dorit să pleci dintr-un asemenea rai cum era Transilvania stăpânită de unguri, unde populația românească era parazitată practic de toată lumea, potrivit istoricului Vasile Lechințan care demonstrează în lucrarea sa intitulată “Instituții și edificii istorice din Transilvania”, că românii au fost jefuiți sistematic prin taxe și biruri împovărătoare din care erau plătiți clericii maghiari care stăteau pe spinarea a zeci și sute de mii de amărâți care își duceau zilele doar prin sudoarea muncii lor. Lucrarea istoricului român Vasile Lechințan arată cu lux de amănunte cum timp de sute de ani la rând erau impozitați haiducește românii și clericul românesc, pe când cel unguresc era scutit de taxe, ba mai mult primea sume exorbitante chiar direct din ceea ce se colecta de la români, banii fiind uneori redirecționați chiar de la “victime”.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

20 Mai 1901 - Redactorul patriot Andrei Balteș, de la TRIBUNA, este condamnat de către Curtea cu jurați din Cluj, la 15 luni temniță și 1.100 coroane amendă

lun mai 20 , 2024
La 20 mai 1901 redactorul patriot Andrei Balteș, de la TRIBUNA, este condamnat de către Curtea cu jurați din Cluj, la 15 luni temniță și 1.100 coroane amendă pentru un protest scris împotriva guvernului și autorităților care interziseseră întrunirea Despărțământului Sătmar al Asociațiunii pentru Literatura Română și Cultura Poporului Român. […]
20 Mai 1901 - Redactorul patriot Andrei Balteș, de la TRIBUNA, este condamnat de către Curtea cu jurați din Cluj, la 15 luni temniță și 1.100 coroane amendă

Poate vă place și:

libris.ro