Site icon Glasul.info

“Aripi de eroi înfrățiți sub tricolor”, eveniment dedicat parașutiștilor militari din România și R. Moldova

Joi, 23 Mai 2024, în vecinătatea satului Coșcodeni, raionul Sîngerei, localitatea originară a parașutistului român, general maior Grigore Baștan, a fost organizat un eveniment dedicat parașutiștilor militari din România și R. Moldova, eveniment intitulat “Aripi de eroi înfrățiți sub tricolor”, eveniment dedicat parașutiștilor militari din România și R. Moldova.

Grigore Baștan a fost un general-maior parașutist român care a făcut parte din prima companie de parașutiști militari din armata română, subunitate înființată la 10 iunie 1941, iar în anul 1944 participând la luptele din nordul Bucureștiului.

“Fundația „General Grigore Baștan” va organiza, în data de 23 mai 2024 în Republica Moldova, o serie de evenimente dedicate parașutiștilor militari în colaborare cu Primăria Comunei Coșcodeni și Universitatea de Stat „Alecu Russo”- municipiul Bălți.

“Aripi de eroi înfrățiți sub tricolor”, eveniment dedicat parașutiștilor militari din România și R. Moldova, Foto: Facebook / Brigada Infanterie Motorizată “Moldova”

Am fi onorați să vă avem alături atât la evenimentul din Comuna Coșcodeni cât și la USARB – Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți să aducem împreună un omagiu eroilor înfrățiți sub tricolor.”, se arată într-un comunicat postat pe pagina Fundatia General Grigore Bastan.

Fundatia General Grigore Bastan

“Aripi de eroi înfrățiți sub tricolor”, eveniment dedicat parașutiștilor militari din România și R. Moldova, Foto: Facebook / Fundatia General Grigore Bastan

“Astăzi, militarii din cadrul Batalionului cu Destinație Specială “Fulger” vor executa salturi demonstrative cu parașuta din aeronava AN-2 în vecinătatea satului Coșcodeni, raionul Sîngerei, baștina parașutistului român, general maior Grigore Baștan.Exercițiul de desant se desfășoară în cadrul activității “Aripi de eroi înfrățiți sub tricolor”, dedicat parașutiștilor militari.Evenimentul este organizat în colaborare cu Fundația „General Grigore Baştan” din România, Armata Națională a Republicii Moldova, Primăria Comunei Coșcodeni și Universitatea de Stat „Alecu Russo” din municipiul Bălți.”

Comunicat al paginii de facebook Brigada Infanterie Motorizată “Moldova”
"Aripi de eroi înfrățiți sub tricolor", eveniment dedicat parașutiștilor militari din România și R. Moldova, Foto: Facebook / Fundatia General Grigore Bastan
“Aripi de eroi înfrățiți sub tricolor”, eveniment dedicat parașutiștilor militari din România și R. Moldova, Foto: Facebook / Fundatia General Grigore Bastan
Exit mobile version