Un deputat trage un semnal de alarmă: “Stop neglijenţei faţă de situaţia CFR!”

Deputatul neafiliat Raisa Enachi trage un serios semnal de alarmă cu privire la situația în care se găsesc Căile Ferate Române, cu o infrastructură aflată într-o stare de degradare avansată.

Raisa Enachi acuză neglijența autorităților statului din ultimele trei decenii față de Căile Ferate Române, jefuirea patrimoniului și a capitalului CFR pe o perioadă foarte îndelugată, toate acestea ducând la situația actuală deplorabilă a sistemului feroviar românesc.

Stop neglijenţei faţă de situaţia CFR

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Calea ferată din România, unul dintre pilonii infrastructurii naţionale, se află într-o stare de degradare avansată.

De-a lungul anilor, toate autorităţile responsabile au neglijat acest sector, ba chiar l-au jecmănit.În ultimii 30 de ani, sistemul feroviar românesc a fost abandonat treptat, industria de specialitate a fost privatizată, iar locomotivele şi vagoanele produse în România în perioada comunistă au devenit relicve din trecut, incapabile să facă faţă cerinţelor şi standardelor moderne.

Un deputat trage un semnal de alarmă: "Stop neglijenţei faţă de situaţia CFR!"
Un deputat trage un semnal de alarmă: “Stop neglijenţei faţă de situaţia CFR!”

Reorganizările repetate prin care a trecut CFR-ul au devenit un eşec lamentabil, chiar şi reorganizarea din 1998 făcută sub presiunea Băncii Mondiale a creat mai multe companii separate, fără o coordonare eficientă şi fără o viziune integrată asupra dezvoltării infrastructurii feroviare. Prin urmare, acest haos administrativ a dus la o fragmentare a responsabilităţilor şi la o gestionare ineficientă a resurselor.

CFR Călători, care ar trebui să fie coloana vertebrală a transportului feroviar de pasageri, a fost, de fapt, victima neglijenţei crunte în ceea ce priveşte investiţiile. Situaţia CFR în ultimii 18 ani a devenit îngrozitoare, a fost achiziţionată o singură locomotivă nouă, iar din cele peste 1.100 de locomotive ale companiei, mai puţin de 40% mai sunt în stare de funcţionare acceptabilă. Vagoanele sunt şi ele într-o stare deplorabilă, multe dintre ele nefiind în condiţii de utilizare.

Infrastructura feroviară a ţării este la fel de degradată ca şi echipamentele folosite. Șinele ruginite şi podurile vechi reprezintă pericole iminente pentru siguranţa pasagerilor, iar accidentele feroviare sunt doar o consecinţă a acestei neglijenţe.

În ultimii ani, au fost anunţate proiecte de modernizare şi investiţii, însă acestea s-au dovedit a fi doar vorbe goale. Numărul kilometrilor de şine modernizate este infim în comparaţie cu necesarul real, iar achiziţia a doar 37 de garnituri noi este departe de a satisface cerinţele călătorilor.

Situaţia financiară a CFR Călători este disperată, din punct de vedere a vitezei de circulaţie a trenurilor, poziţia ocupată de ţara noastră este în a doua jumătate a clasamentului european, la egalitate cu Bulgaria şi în urma Ungariei. Pierderile înregistrate anual sunt astronomice, iar această situaţie este îngrijorătoare atât pentru angajaţi, cât şi pentru milioanele de călători care depind de acest serviciu vital.

Este clar că sistemul feroviar românesc se află într-o criză profundă şi că este nevoie de o schimbare radicală. Solicit Guvernului şi ministrului Transporturilor să ia măsuri imediate şi eficiente pentru revitalizarea căilor ferate din România aşa cum se întâmplă în celelalte ţări ale Uniunii Europene (unde viteza de circulaţie a trenurilor este între 160 şi 200 km/oră, în timp ce în România abia se atinge 60 km/oră şi nu pe toate tronsoanele).

Este timpul să punem capăt acestei neglijenţe criminale şi să ne asigurăm că infrastructura feroviară a ţării va fi la standarde europene.”, se arată în declarația de presă a deputatului neafiliat Raisa Enachi

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

31 mai – Ziua Rezervistului Militar

vin mai 31 , 2024
Anual, în data de 31 mai se aniversează  “Ziua Rezervistului Militar”, eveniment important pentru Armata Română, instituit prin Hotărârea de Guvern nr.467/12.05.2010. Acesta este un prilej potrivit pentru a elogia activitatea celor care au slujit ţara sub drapelul tricolor, în calitate de cadre militare – ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri ori […]
Cum, chemati tot veteranii sa lupte pentru Romania?Da, pai TFL-istii se machiaza, ar fi incorect politic sa-i deranjam...

Poate vă place și:

libris.ro