Creștinii din întreaga lume sunt chemați la reflecție și acțiune în pandemia de Covid-19. Document

Un document propus anul trecut de Consiliul Mondial al Bisericilor (CMB) și Consiliul Pontifical pentru Dialog Inter-Religios (PCID) încurajează comunitățile și organizațiile creștine să reflecteze la solidaritatea inter-religioasă și interconfesională într-o perioadă marcată de pandemia de Covid-19, informează Basilica.

Documentul, intitulat „Slujirea unei lumi rănite prin solidaritate inter-religioasă: O chemare creștină la reflecție și acțiune în pandemia de Covid-19 și dincolo de aceasta”, menționează dificultățile psihologice, economice, politice și religioase produse de pandemie.

Oamenii nu pot participa la slujbe religioase, unii nu au avut parte de slujba cuvenită de înmormântare, alții vor fi înfometați în viitorul apropiat, din cauza opririi economiei, violența domestică a crescut, iar izolarea duce la anxietate și depresie.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Documentul își propune să reflecte deschiderea și responsabilitatea creștină a instituțiilor emitente de a se angaja într-un dialog cu credincioșii altor tradiții religioase.

În acest scop, propune câteva principii călăuzitoare „pentru a sluji aproapele într-o lume rănită, împreună cu toți oamenii care au credință și bunăvoință”:

  • Căutarea de modalități prin care să atragem atenția lumii asupra suferinței celor din jur;
  • Promovarea unei culturi incluzive, care celebrează diferența ca dar de la Dumnezeu;
  • Solidaritatea și sprijinul oferit celor din jur să fie bazate pe resorturi spirituale;
  • Clerul, personalul monahal și mirenii, inclusiv tinerii voluntari, să primească formare și educare pentru a putea sprijini în cooperare cu mai mulți actori sociali;
  • Sprijin pentru tineri al căror idealism și energie pot combate ispita cinismului;
  • Deschidere către dialog;
  • Lucru în cooperare cu alte comunități.

„Solidaritatea ecumenică și inter-religioasă contribuie la transformarea angajamentului nostru religios într-un factor de unitate, nu de diviziune între oameni”, se afirmă în document.

„Fie ca, deschizându-ne inima în dialog și mâinile ca expresie a solidarității, să construim împreună o lume a vindecării și speranței”, scriu autorii.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist

Lasă un răspuns

Next Post

"Partidele aflate la guvernare măcelăresc Codul Administrativ prin ordonanță de urgență"

vin ian. 29 , 2021
“Partidul AUR consideră inadmisibilă intenția guvernului de a-i transforma pe prefecți în politruci, numiți în funcție strict pe criterii politice. În prezent, aceștia sunt înalți funcționari publici și reprezintă legalitatea în administrația publică din România. Atragem atenția asupra faptului că depolitizarea funcției publice este asumată la nivel european, prin implementarea […]

Poate vă place și:

libris.ro