Urșii, între tragedia din Bucegi și interesele mafiei vânătorilor. Condamnăm populismul guvernanților incompetenți!

Comunicat

Asociația pentru Memorie Identitară „Carpații” a luat act cu indignare de declarațiile iresponsabile ale ministrului Mediului, Mircea Fechet, făcute imediat după producerea tragediei din Munții Bucegi, unde o fată de 19 ani a murit în urma unui incident în care a fost implicat un urs. De asemenea, suntem uluiți de dimensiunea ipocriziei și populismului lipsit de orice scrupule, manifestate de premierul Marcel Ciolacu, care, la emoția colectivă, întreținută și amplificată de o presă iresponsabilă, dornică de rating cu prețul încălcării deontologiei profesionale, a găsit momentul să-și crească popularitatea, convocând Parlamentul în sesiune de urgență, cu obiectivul declarat de modificare a legislației în vigoare – stabilite cu avizele Academiei Române și Comisiei Europene – pentru a obține o cotă anuală de vânare – absolut neștiințific și arbitrar fixată – de 500 de exemplare de urși.

Acestor diletanți în problemele cinegeticii și ecosistemelor din Carpați li s-a alăturat imediat un cor de împătimiți în ale vânătorii, din care nu puteau lipsi personaje toxice precum Adrian Năstase, Tanczos Barna – unul din capii mafiei vânătorilor pus de UDMR gestionar al Ministerului Mediului, precum lupul pus paznic la oi, ori sinistrul Ovidiu Ionescu, prodecanul Facultății de Silvicultură din Brașov, el însuși șef al asociației județene a vânătorilor, așadar direct interesat în oficializarea vânătorii la urs în România, anchetat de procurori, anii trecuți, pentru participarea la realizarea unui studiu în care „specialiști” la fel de interesați ca el atribuiau efectivelor de urși din Carpații românești, fără nici un temei științific, cifre fanteziste, care să justifice masacrarea acestei superbe specii dispărute în cea mai mare parte a Europei, și cu care România încă se mai poate mândri.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


edituratrei.ro

Din păcate, ministrul Mircea Fechet face dovada incompetenței și diletantismului cu care ne-a obișnuit mediul politicianist autohton. Pe fondul unei stări emoționale, ministrul Mediului a făcut o declarație iresponsabilă. Pe marginea nenorocirii copilei de 19 ani, fără a aștepta rezultatele anchetei, dl Fechet a făcut o propunere șocantă. El vrea o lege care să permită împușcarea oricărui urs care se apropie la unul sau doi kilometri de o localitate.

De mii de ani, locuitorii așezărilor din Carpații românești trăiesc în pace cu ursul brun, o specie care, în 99% din cazuri, nu atacă oamenii pe care îi întâlnește. Munții reprezintă arealul de viețuire a unei unei faune bogate și diversificate, între care ursul constituie una din emblemele Carpaților, una din bogățiile cu care Dumnezeu a binecuvântat natura României și cu care țara noastră se mândrește. Nu ursul a intrat în habitatul uman, ci omul, cu a sa civilizație distructivă, invadează tot mai mult, an de an, arealele de viață ale ursului brun. Nimeni nu s-a sesizat în urma dezvăluirilor unor jurnaliști curajoși care au arătat cum pădurile au fost practic secătuite de fructele sălbatice, ca urmare a unor contracte oneroase prin care statul român a mărit exportul acestor produse. Intruziunile fără precedent ale omului în zonele forestiere, prin investiții turistice, defrișări masive și chiar construcții rezidențiale, au micșorat teritoriile de viață ale urșilor, punând o presiune fantastică asupra acestei specii, nevoite – în ciuda temperamentului său pașnic și modului omnivor de hrănire – să intre tot mai des în localități, pentru a se hrăni cu gunoaie sau cu animale domestice, ori să se intersecteze cu căile de deplasare ale oamenilor.

Cei care au trăit sau trăiesc în zone montane, știu că este inevitabil ca ursul să nu se apropie de marginea localităților din regiune, fără să se producă însă nici un fel de incidente. Așadar, după mintea ministrului Fechet, într-un an sau doi, absolut toți urșii din România ar trebui exterminați, căci e imposibil ca vreunul să nu treacă prin proximitatea unui sat sau oraș. Apoi, ministrul Fechet dezinformează societatea românească atunci când avansează cifra de 8000 de exemplare ca efectiv estimativ al urșilor din Carpații românești. Adevărul este că autoritățile de resort ale statului român nu au fost în stare să realizeze niciodată un recensământ real și profesionist al exemplarelor de urs brun. Cifrele debitate de acești politruci sunt manipulate de cercurile mafiei vânătorilor din România.


Îndemnăm românii să se informeze nu de la mass-media plătită de cercuri interesate în această privință, nici de la politicienii corupți numiți să gestioneze problemele de mediu din România, ci de la cel mai înalt for științific al României, Academia Română și de la Comisia Europeană, ale cărei organisme sunt în mod corect informate de ONG-urile din domeniu, singurele care lucrează neâncetat, pe teren, pentru monitorizarea și estimarea deontologică a efectivelor de urs brun.

Cei care astăzi cheamă Parlamentul să adopte o lege sub presiunea unei stări emoționale, sunt aceiași politicieni incompetenți și corupți care, cu ani în urmă, erau gata să vândă Roșia Montană, care fără opoziția și intervențiile forurilor europene ar fi fost demult transformată într-un deșert selenar. Sunt aceiași care au vândut pădurile românești companiilor străine care au lăsat goi munții României. Acolo trebuie căutată cauza disperării urșilor rămași fără teritorii, care astăzi dau buzna în localități.

Ei bine, pentru a folosi o comparație în oglindă, ne întrebăm dacă pentru toată nenorocirea pe care au pricinuit-o României, aplicând și noi logica ineptă a ministrului Fechet, ar trebui să cerem împușcarea tuturor politicienilor corupți?
În ceea ce privește tragedia de pe Valea Jepilor, manifestând profunda compasiune față de copila al cărei zbor în viață s-a frânt atât de tragic, cerem posturilor de televiziune să-și reconsidere poveștile aberante prezentate în primele zile de după nenorocire. Raportul medico-legal și ancheta desfășurată au arătat că victima a murit ca urmare a rănilor produse prin căderea în prăpastie, nu din cauză că ar fi fost atacată de urs. Leziunile grave provin de la zdrobirea de stânci, în urma căderii, victima decedând în urma hemoragiei Interne și fracturilor multiple. Nenumărați montaniarzi au sfârșit în prăpastii pe acel traseu dificil, fără să aibă întâlniri frontale cu ursul, mărturie stând nenumăratele cruci și plăcuțe amplasate în memoria unora din ei.

Mai mult decât atât, Octavian Berceanu, un adevărat specialist și fost șef al Gărzii de Mediu, a arătat că tragedia de pe Jepii Mici putea fi evitată, prezența ursului în zona respectivă fiind de mai mult timp semnalată și cunoscută de autoritățile locale, care nu au făcut nimic pentru a interveni. El a arătat că legea permite eliminarea urșilor-problemă, însă primarii localităților din aceste zone nu cunosc legea și nu știu cum să prevină sau să intervină în astfel de situații.

Date fiind toate cele arătate mai sus, cerem tuturor parlamentarilor să nu se lase manipulați de isteria emoțională utilizată de politicienii implicați într-un fel sau altul în interesele mafiei vânătorești, și să respingă cu demnitate și onestitate orice proiect de act normativ care ar încerca să mărească cotele de extragere la specia urs brun. De altfel, anunțăm că, alături de alte ONG-uri din domeniul protejării mediului, vom face demersurile necesare reclamării Guevernului României la Comisia Europeană, pentru transformarea acestui caz într-o manipulare macabră, cu scopul legalizării, în regim de urgenţă, a vânătorii de trofee, în condițiile în care planul naţional de acţiune pentru specia urs, aprobat în 2018, nu s-a aplicat, iar banii alocați în acest scop se pare că au fost irosiți fără rezultate.

Președinte al Asociației pentru <Memorie Identitară>
Florin Dobrescu
15.07.2024


  • MAGAZIN CRITIC se confruntă cu cenzura pe rețelele de socializare și pe internet. Intrați zilnic direct pe site pentru a vă informa, abonați-vă și contactați-ne: aici.

MAGAZIN CRITIC – ziar de orientare conservatoareContează pe ȘTIRI ce contează

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Redacția MAGAZIN CRITIC

Lasă un răspuns

Next Post

Controverse și corupție în învățământul mehedințean. Ascensiunea controversată a Inspectorului General, Alin Tomoescu

mie iul. 17 , 2024
Începând cu anul 2022, învățământul din județul Mehedinți a fost zguduit de o serie de scandaluri publice, toate avându-l în centrul atenției pe Alin Tomoescu, inspectorul școlar general, numit cu sprijin politic, fără concurs. Acuzațiile de fraudă, demiterile abuzive și corupția au marcat această perioadă. În acest articol, vom explora […]

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)
libris.ro