Site icon

Înalta trădare, trăsătura lui Iohannis

“De luna trecută am criticat cu vehemenţă înalta trădare făcută de Iohannis, PNL şi PSD, prin donarea criminală a unui sistem de rachete Patriot, prin care subminau apărarea României, dar şi economia pentru că înlocuirea sistemului se făcea prin noi investiţii, cu alţi bani ai românilor.

Iohannis şi Guvernul ne-au arătat din nou că aroganţa lor nu are limite, prin încheierea la Summitul NATO de la Washington, pe data de 10.07.2024, de către Klaus Iohannis, a unui Acord de cooperare în materie de securitate între Ucraina şi România. Orice ajutor pe care România îl dă Ucrainei trebuie să fie transparent pentru români şi condiţionat de garanţii pentru românii din Ucraina.

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Până acum, minoritatea română din Ucraina a fost supusă unui proces intens de asimilare şi de ucrainizare, prin anularea oricăror drepturi la cultură, învăţământ şi identitate naţională românească. Până şi bisericile româneşti ortodoxe au fost închise, iar preoţii arestaţi.

Trebuie să avem în vedere ca beneficiile României să fie pe primul loc, iar situaţia românilor din Ucraina să fie tratată în egală măsură cu ajutorul pe care ţara îl acordă Ucrainei. Acordul încheiat fără nicio consultare de către Klaus Iohannis cu Ucraina nu ar putea intra în vigoare dacă nu este ratificat de Parlamentul României.

Dacă acesta nu va fi supus ratificării, atunci preşedintele Klaus Iohannis săvârşeşte un grav abuz, care se încadrează la infracţiuni de înaltă trădare contra securităţii naţionale, după cum arată art. 398 din Codul Penal, raportat la art. 394 lit. A şi B.

Românii trebuie consultaţi de urgenţă printr-un referendum faţă de limitele şi natura sprijinului acordat Ucrainei pe plan economic şi militar. Poporul român nu este de acord cu participarea directă şi oficială la un război, cu consecinţele de rigoare. Dar aceşti indivizi aflaţi în fruntea ţării nu sunt interesaţi de părerea cetăţenilor ţării pe care o conduc samavolnic.

Românii sunt total ignoraţi şi desconsideraţi de aceştia, fiind văzuţi doar ca nişte iobagi cărora li se permite să trăiască pe lângă stăpânii din PNL şi PSD. Iohannis şi Guvernul PNL – PSD sunt dispuşi la orice act mişelesc, prin care să aducă România cât mai aproape de o participare directă la conflictul din Ucraina.

Sunt foarte aproape de a ne arunca în acest război care nu are legătură cu ţara noastră, oricâte minciuni ne-ar spune ei, iar dacă sunt ameninţări din partea Rusiei, acestea tot lor li se datorează, pentru că în permanenţă au căutat să provoace Rusia şi să o transforme într-un potenţial agresor pentru România.

Noi vrem doar pace în ţara noastră! Vrem, pe această cale, să-i anunţăm pe toţi cetăţenii că parlamentarii AUR se vor opune ratificării acordului de securitate semnat de către Klaus Iohannis, preşedintele României, cu Ucraina, pe care l-a semnat fără a avea acordul cetăţenilor români.

Vom sprijini iniţiativa legislativă realizată de Dumitru Coarnă pentru proiectul de lege pentru declararea nulităţii a Acordului de cooperare în materie de securitate între Ucraina şi România, pentru că AUR a tratat cu seriozitate şi luciditate orice propunere, indiferent de culoarea politică a iniţiatorului, dacă aceasta a fost în interesul României. Pentru binele şi linistea ţării noastre, trebuie ca toţi parlamentarii români să acţioneze pentru apărarea intereselor ţării noastre! Români, luaţi aminte, priviţi şi analizaţi cu luciditate şi înţelepciune aceste momente cruciale din viaţa noastră şi luaţi atitudine.

Transmiteţi mesaje parlamentarilor PSD şi PNL să-i trezim la realitate, să ştie că românii nu vor război cu nimeni şi nici cu Rusia şi că nu suntem nişte slugi fără voinţă, demnitate, spirit naţional şi dragoste de ţară.

Chemăm alături de noi toţi românii care mai simt româneşte şi îşi iubesc ţara, să arunce de la guvernarea ţării actualii guvernanţi trădători, folosind şansa votului din această toamnă şi să aducă la conducerea ţării adevăraţi patrioţi, care să lupte pentru binele şi siguranţa României şi a poporului. Nu uitaţi! Încă mai avem o şansă în toamna acestui an pentru România. Nu o irosiţi!”, se arată în declarația de presă a deputatului Lilian Scripnic

libris.ro
Exit mobile version