Site icon Glasul.info

Regele dac DECEBAL stă de strajă la hotarul de vest

Buletin de Carei

Între 1994 si 2004, la Cazanele Mici, pe malul românesc, a fost sculptată în piatră, cu fonduri puse la dispoziţie de miliardarul român Iosif Constantin Drăgan, o gigantică statuie a regelui erou dac Decebal.

Gigantica statuie în basorelief care  îl reprezintă pe viteazul Decebal, ultimul rege al Daciei, este înaltă de 55 m și lată de 25 m.

Prin construcția acestei statui modelate în piatra muntelui a marelui rege dac Decebal, Iosif Constantin Drăgan a dorit să scoată în evidență contribuția românilor la formarea culturilor europene încă din cele mai vechi timpuri, pornind de la premisa că identitatea culturală a românilor poate fi definită în primul rând prin componenta sa daco-geto-tracă.

Malul românesc al Dunării, între Orșova și Dubova, este un punct de atracție turistic, numeroasele pensiuni și hoteluri fiind și la ora actuală insuficiente pentru numărul de cereri. În apropierea sculpturii lui Decebal se află mănăstirea ortodoxă Mraconia, construită cu mari jertfe în pofida numeroaselor piedici.

Buletin de Carei

Exit mobile version