Site icon Glasul.info

Cu mare îndoială și cu oarece rușine vă anunț, după îndelungi ezitări, apariția noii mele cărți: Cerșetorul de albastru

Crin-Triandafil Theodorescu / Cerșetorul de albastru

Rușine, pentru că nu e doar literatură, nu sunt efuzii lirice și șiraguri de cuvinte cioplite să cadă bine, perpendicular pe ochiul cititorului. Sunt hălci întregi, macre, mustind încă de vervă, din sufletul meu de îndrăgostit de Hristos. Desculțul și Bunul meu Înviat. Dăruitorul tainei vieții mele. Un dar atât de înalt că doar tăcerea l-ar onora îndestulător.

Ar trebui să tac, nu să scriu.

Să plâng, nu să scriu.

Să pășesc, nu să scriu.

Să cânt, nu să scriu.

Să dansez, beat de fericirea întâlnirii cu Învierea, pe poteca vieții mele, fără să conteze nimic altceva. Așa ar trebui să fac.

Am sentimentul unei despănușări în public, al unei dezveliri ușor indecente, al aprinderii bruște a luminii într-o cămară împărătească doldora de lacrimi de fericire, al unei impietăți grosolane, ca o fluierătură mitocănească într-un muzeu de artă.

Poate că ar trebui să scriu cursiv și recognoscibil, într-un tempo clasicizat, cu intrigi și personaje, cu descrieri și întorsături spectaculoase ale fluxului narativ. Nu pot minți, trăiesc în îndoiala că scriind cartea asta, am apăsat lumea cu mărturisirile mele, o lume și așa prea plină de ale ei. Nimic nu mi se pare mai înalt, pe măsură cum trec anii, ca tăcerea sufletului care-L cunoaște pe Dumnezeu. Adevărații prieteni ai lui Dumnezeu tac fericiți, și mă bântuie frica de a nu fi greșit.

Să fiu iertat, în veacul de acum și în celelalte care vor urma, pentru toate îndoielile și căderile mele. Pentru cuvintele netăcute, pentru copacii tăiați pentru hârtia cărții ăsteia, pentru spaimele mele că vorbind despre Taină, luminând-o cu etericele mele diatribe, îi macin într-un mod ireversibil misterul.

Așadar, Cerșetorul de albastru va fi lansată la apa limpede care clipocește în pieptul meu, după cum urmează:

Luni, 19 august, Baia Mare, ora 18

Marți, 20 august, Bistrița, ora 18

Miercuri, 21 august, Cluj, ora 18

Vineri, 23 august, București, ora 18

Luni, 26 august, Constanta, ora 18

Vă invit, dacă vă stă în putință, la aceste întâlniri de suflete. Să sudăm niște gânduri, să vă povestesc cum aleargă Desculț Dumnezeu prin mine, să mă mângâiați pentru toate fricile mele și să ne îmbrățișăm în Dumnezeu-Care-Iubire-Este.

Pentru început, 19 august, luni, la Baia Mare, la Biblioteca Județeană din Baia Mare.

O redistribuire m-ar ajuta.

Cu recunoștință.

Crin-Triandafil Theodorescu

Post scriptum: aflu, cu uimire, că deja poate fi comandată, dumneaei-cartea, printr-un e-mail trimis la distributie@revistatango.ro


Pentru o presă întru adevăr, sprijiniți-ne cu o donație. Vă mulțumim!

MAGAZIN CRITIC – ziar online cultural, conservator. Nihil Sine Deo.

Exit mobile version