Un liceu din Târgu Jiu va purta denumirea istorică a marelui general gorjean Ioan Culcer

Miercuri, 21 august 2024, a fost deschisă în holul principal al noului Liceu Tehnologic „General Ioan Culcer”, o expoziție documentară dedicată împlinirii a 171 de ani d ela nașterea ilustrului general gorjean. La sugestia domnului primar Marcel Romanescu și demersurile întreprinse de conducerea Liceului Tehnologic Nr. 2 din Târgu Jiu, Ionuț Berca – director și Codruța Nicoleta Bîzocu – director adjunct, sprijiniți de profesorul drd. Andrei Popete Pătrașcu și de conducerea Inspectoratului Școlar Gorj, începând cu data de 1 septembrie 2024, această unitate școlară va purta denumirea istorică a marelui general gorjean Ioan Culcer (1853 – 1928).

La 20 august 2024, și nu la 29 iulie așa cum spun unele surse pe Internet, s-au împlinit 171 de ani de la nașterea marelui general gorjean Ioan Culcer, al patrulea băiat din familia renumitului medic Dimitrie Culcer, venit din Ardeal, și al gorjencei Anica Oteteleșeanu. Cu acest prilej, miercuri, 21 august 2024, profesorul drd. Andrei Popete Pătrașcu, sprijinit de conducerea Liceului Tehnologic Nr. 2, a organizat în holul principal al unității școlare, expoziția documentară „Generalul Ioan Culcer – reprezentant al elitei militare românești”, datorată și atribuirii numelui Generalului Ioan Culcer, începând cu anul școlar 2024-2025, Liceului Tehnologic Nr. 2 din Târgu Jiu.
Așadar, miercuri, 21 august 2024, începând cu ora 16.00, o sală de clasă de la parterul liceului s-a umplut de cadre didactice și elevi, la care s-au alăturat colonelul de jandarmi (r.) Mihai Culcer și soția sa, nepoți ai generalului Culcer, o delegație de la Cultul Eroilor Gorj, alcătuită din: col. (rtr.) dr. ing. Walter Loga, col. (rtr.) Gigi Bușe, col. (rtr.) Vasile Munteanu (și președinte al Filialei Gorj a Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate), prof. dr. Elena Cornoiu, ing. Dan Toropu, documentaristul Dorin Brozbă și o delegație a A.N.C.M.R.R. Gorj „General Ioan Culcer”, alcătuită din: col. (r.) Emanuel Bărbulescu, col. ing. (r.) Eugen Tîlvescu, col. (r.) Vâlceanu Ion-Viorel (și președinte la Arca Lex), lt. col. (r.) Eduard Dinuță și Onescu Daniel. – integral pe presaliberaonline.com.

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


edituratrei.ro

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Lasă un răspuns

Next Post

S-a publicat varianta online a cărții „Opere politice”, volumul II

lun aug. 26 , 2024
“(…)Aşa se face că Ionel Cioabă nu admite superficialitatea, ca şi Valentin Popa ori Adrian Gorun, Vladimir Tismăneanu ori Cristian Pârvulescu, Lucian Boia sau Aurelian Bondrea. Regretatul Şt.Aug. Doinaş mi se confesa, cu nişte destui ani în urmă, că a fi actual trebuie să fie totuna cu a avea valoare, […]

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)
libris.ro