libris.ro

Bullying-ul, tot mai des întâlnit în școlile din România

Bullying-ul, tot mai des întâlnit în școlile din România

Aud tot mai des despre cazurile de bullying din România, însă ultimul caz m-a înfuriat destul de tare. Fiind vorba despre o fata de clasa a 8-a ce are parte de bullying  deopotrivă, atât din  partea colegilor  cât și a profesorilor. Profesori care sunt responsabili pentru a  proteja elevii, profesori care ar trebui să fie adevărați dascăli, însă din păcate, teoria cu practica nu se prea pupă la noi în România, în ultimii ani.

O fată bună la învățătură, ce nu vrea să ia parte la răutățile colegilor, o fată marginalizată pentru faptul că este împotriva vaccinării, este traumatizată de colegi si profesori, prin comportamentul si acțiunile lor. I se cer bani pentru banca si scaunul din clasă, la o școală de stat. Domnule ministru, de când permiteți cadrelor didactice să ceară bani elevilor pentru mobilierul școlii? Acțiunea aceasta avea denumirea de corupție in școli, din ce îmi aduc eu aminte, iar conform art.32, alin.4  din Constituția României, învățământul de stat este gratuit, conform legii. În primii ani de școală generală, ni se explica faptul că orice copil are dreptul de a primi o educație care să îi permită dezvoltarea aptitudinilor și personalității sale, iar statul român garantează accesul obligatoriu și gratuit la educație, pentru toți copiii, FĂRĂ DISCRIMINARE!

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


 De ce s-a permis discriminarea între elevii vaccinați și cei nevaccinați? Și în acest caz știam că avem dreptul de a hotărî singuri asupra sănătății noastre.

Din punctul meu de vedere, toți profesorii ce iau parte la actiunile acestea de bullying, merită decăzuți din dreptul de a mai profesa, deoarece, aceștia încalcă alineatul 1^1, de la articolul 7, legea 1/2011, “În unitățile de învățământ și în toate spațiile destinate educației și formării profesionale sunt interzise comportamentele care constau în violența psihologică – bullying.”,  iar părinții elevilor ce practică bullying-ul, amendați și obligați de a-și trimite copii, la școli de corecție.

Traumele ce apar în urma bullying-ului, pot afecta dezvoltarea cerebrală, cognitivă și tipurile de credințe, atitudinea si strategiile de descurcare pe care le dezvoltă un copil.  Efectele acestei acțiuni, pot provoca consumul de droguri și alcool excesiv, dificultate în comunicarea cu cei din jur, chiar și până la vârsta adultă, frică, rușine și izolare.  

 Dragi părinți, fiți atenți la copiii voștri, învățați-i să nu batjocorească un/o coleg/ă, suntem unici cu toții, avem caracterul și personalitatea noastră. Educați-vă copiii să nu fie agresori de mici.

Dragi profesori, ați făcut facultăți și ați primit aceste funcții pentru a educa, a îndruma și pentru a forma un om pentru viitorul său, așa că nu mai acceptați agresiunile dintre elevi și cel mai important, NU luați parte la asemenea acțiuni, NU fiți și voi ce au fost unii din profesorii voștri.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Vasilescu Marija