Site icon Glasul.info

Profesor irlandez, arestat pentru că a refuzat să folosească pronume “transgender” la școală. După ce a petrecut deja 400 de zile în închisoare, este din nou închis – VIDEO

activenews.ro

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Profesorul irlandez Enoch Burke a fost arestat pentru a treia oară într-o săptămână, fiind și concediat de la școala Wilson’s Hospital, unde lucra, după ce a refuzat să folosească pronume transgender în cazul unui elev. Cazul său a devenit cunoscut pe plan internațional.

Luni, 2 septembrie, Burke a fost arestat de agenții de poliție din Irlanda, An Garda Síochána, după ce s-a prezentat la muncă la începutul trimestrului, la școala secundară Wilson’s Hospital.

Un video postat online de familia sa îl arată pe Burke escortat într-o dubă de trei ofițeri.

Burke a protestat în susținerea dreptului său de a fi la școală, spunând „Am dreptul să lucrez aici, am dreptul să fiu aici. Nu mă voi sustrage de la datoria mea față de elevii mei”, a spus Burke unuia dintre ofițerii care l-au arestat, potrivit LifesiteNews

După arestarea sa, Burke se întoarce în închisoarea Mountjoy, iar cazul său urmează să fie reinvestigat pe 11 octombrie.

Cazul lui Burke, devenit cunoscut la nivel internațional, a apărut în presă în vara anului 2022. Profesor de germană, istorie și politică, la o școală a Bisericii Irlandei, el a refuzat să folosească pronumele transgender în cazul unui student de sex masculin, care se spune că era în proces de „tranziție”.

Sfidând ordinul unui director de școală de a folosi pronumele transgender, Burke a fost apoi plasat în concediu administrativ plătit pe 22 august 2022, în timp ce consiliul școlii a inițiat un proces disciplinar. Însă, întrucât Burke a continuat să meargă la școală, i s-a înmânat apoi un ordin provizoriu pe 30 august pentru a-l împiedica să intre în școală, ordin pe care l-a ignorat.

Autoritățile școlare au chemat poliția, iar Burke a fost arestat pentru sfidarea instanței pe 5 septembrie 2022, în timp ce stătea într-o clasă goală a școlii. A fost condamnat la închisoare pentru o perioadă de timp neprecizată.

„Transgenderismul este împotriva credinței mele creștine. Este contrar Scripturilor, contrar etosului Bisericii Irlandei și al școlii mele”, a spus profesorul la sentința din 2022. „Îmi iubesc școala, cu motto-ul ei «Res Non Verba» – «fapte, nu vorbe» -, dar sunt aici astăzi pentru că am spus că nu voi numi un băiat drept fată.”

Cu câteva zile înainte de Crăciunul acelui an, a fost eliberat de Înalta Curte, după ce judecătorul a susținut că Burke folosea închisoarea pentru propriile sale scopuri.

La momentul eliberării sale în 2022, Burke a fost avertizat că va fi amendat cu 700 de euro pe zi dacă refuza să se supună ordinului instanței care îi interzicea să intre în școală.

În ianuarie 2023, școala l-a concediat pe Burke de la locul de muncă. – integral pe activenews.ro.

Exit mobile version