Site icon Glasul.info

Aici suntem în România! Un fel de “This is Sparta!”

Aici suntem în România! Un fel de "This is Sparta!", Foto: CFR Călători

Aici suntem în România! Un fel de "This is Sparta!", Foto: CFR Călători

Călătorie cu trenul, cu CFR-ul. Un controlor de bilete trece pe culoar solicitând plictisit biletele călătorilor, acompaniat de bipăiturile pe care le scoate aparatul cu care scanează și verifică biletele.

La un moment dat dă de o tanti cu un accent străin, grav, gutural și începe să-și încrunte sprâncenele pe telefonul ei, deoarece cucoana își cumpărase biletul online. Problema controlorului nu era că își cumpărase biletul online, ci că sistemul său nu putea scana codul, iar ca treaba să fie și mai încurcată, omul nu înțelegea nimic din ce-i arăta cucoana pentru că era în limba germană.

Cucoana răbufnește și începe să explice că așa este în Germania, că ea folosește acel sistem. Controlorul nu se pierde cu firea și îi zice dând din cap a lehamite: “Aici e România! Germana s-o folosiți în Germania! Mie să-mi puteți prezenta un document în limba română. Din câte știu CFR aparține încă de România, nu de Germania!”.

Ei, dacă și politicienii noștri ar fi reacționat așa ori de câte ori cârnații din țările astea care se pișă cu boltă pe România își erijau o falsă superioritate față de români, poate că altfel ar fi arătat România astăzi.

Exit mobile version