Site icon Glasul.info

20 Septembrie 1940 – Masacrul comis la îndemnul contelui Albert Wass, la Mureșenii de Câmpie

20 Septembrie 1940 - Masacrul comis la îndemnul contelui Wass Albert, la Mureșenii de Câmpie

20 Septembrie 1940 - Masacrul comis la îndemnul contelui Wass Albert, la Mureșenii de Câmpie

Îmi încep acest articol, cu gândul că suntem poate cei mai proști păstrători ai moștenirii și amintirii pe care ne-au lăsat-o strămoșii noștri.Că nu apărăm nici măcar memoria și sacrificiul înaintașilor noștri. Deși criminalul de război, contele Albert Wass, un individ vinovat de crime împotriva umanității, este cel care incitat și îndemnat în septembrie 1940 la un masacru abominabil pe criterii etnice, în România acesta a primit “reabilitare” și permisiunea pentru tot felul de inscripții, plăci sau monumente care sunt amplasate pe teritoriul României pentru această mizerie umană.

Curios este faptul că Albert Wass este unul dintre cei condamnați la moarte la moarte în anul 1946 de către Tribunalul Poporului de la Cluj. În vreme ce românii condamnați de către același tribunal nu pot fi reabilitați, acest criminal abominabil a primit…derogare.

20 Septembrie 1940 – Masacrul de la Mureșenii de Câmpie

De foarte mulți ani, contele maghiar Albert Wass îl ura de moarte pe preotul român Andrei Bujor din satul clujean Mureșenii de Câmpie. După instaurarea oficială în Transilvania ocupată a administrației militare ungare, ura de moarte a contelui Albert Wass la adresa familiei preotului Andrei Bujor s-a transpus într-o oribilă și cruntă realitate. Incitați și îndemnați de către infamul Albert Wass, trupele de soldați din Regimentul 19 honvezi din orașul Nyíregyháza, conduse de către ocotenentul Gergely Csordás, au exterminat în noaptea de 20 septembrie 1940 întreaga familie a preotului Andrei Bujor, chiar în casa parohială a preotului.

Toată această blasfemie criminală s-a întâmplat la ordinul și la îndemnul contelui Albert Wass, din cauza faptului că nobilul maghiar pusese ochii pe pământurile preotului român și obișnuința nemeșilor maghiari de a se face stăpâni pe pământurile românilor ardeleni îi făcea să creadă că totul li se cuvine în Transilvania, pentru că ei erau națiune privilegiată și conducătoare. Refuzul de care s-a lovit contele ungur Albert Wass din partea preotului român i s-a părut un afront și încălcarea legii barbare de cedare de bunăvoie a oricărui bun sau proprieatate legitimă la simpla cerere a agresorilor migratori.

Contele Albert Wass, un HOȚ, un jefuitor cu tendințe criminale

“Sub comanda locotenentului Gergely Csordas prepus al armatei maghiare militarii din subordinea sa ucid 11 persoane. Între acestea: preotul Andrei Bujor şi familia sunt ucişi în camerele de culcare, iar în curte, cantorul Ioan Gurzău şi soţia Valeria, învăţătorul Gheorghe Petrea, soţia Natalia, mama acesteia Ana Miron, şi fiica de 5 ani, a cuplului, Rodica, precum şi Şarlota Juhasz, de etnie maghiară. Instigator la abominabila crimă a fost contele local Albert Wass care avea un conflict cu preotul Bujor din cauza unui teren de vânătoare şi pentru că vedea în acesta un naţionalist român.”

Astăzi, în loc să fie interzisă până și menționarea acestui diavol cu față umană, statul român permite cultul personalității și diverse monumente, plăci sau diverse inscripții pe tot cuprinsul Transilvaniei, unde acest individ a instigat la masacre etnice.

Un criminal de razboi este omagiat in România? La Oradea, admiratorii lui Wass Albert sunt invitati la film
Un criminal de razboi este omagiat in România? La Oradea, admiratorii lui Wass Albert sunt invitati la film
Omagierea criminalilor de război maghiari, tulburată de volumul muzicii folclorice românești la Cluj-Napoca
Biserica Sfântul Mihail din Cluj, loc de omagiere pentru comunitatea maghiară a unuia dintre cei mai odioși criminali de război
Prima condamnare pentru promovarea lui Wass Albert: TOTH FERENC, amendat cu 10.000 de lei, iar bustul lui Wass Albert confiscat de autoritati, captura youtube, erdely.ma
Prima condamnare pentru promovarea lui Wass Albert: TOTH FERENC, amendat cu 10.000 de lei, iar bustul lui Wass Albert confiscat de autoritati, captura youtube, erdely.ma
Exit mobile version