Site icon Glasul.info

Victorie importantă! O instanță judecătorească din România decide că afișarea bannerului ,,Ceva este etern: Transilvania, pământ românesc!” la manifestările comunității maghiare este legală!

Asociația Calea Nemului

Judecătoria Brașov anulează amenda de 5000 lei pe care mi-a aplicat-o Gruparea Mobilă de Jandarmi Brașov, pe 15 martie la Sfântu-Gheorghe, când cu prilejul discursului ministrului de externe al Ungariei, am încercat ridicarea bannerul mai sus amintit, acesta fiindu-mi smuls cu brutaliate de către forțele de ordine (Dosar Nr.8586/197/2024) foto comentarii.

Deși atât agentul constatator al jandarmeriei (într-un mod inexplicabil) cât și organizatorii Zilei Maghiarilor de Pretutindeni au susținut că mesajul ,,Ceva este etern: Transilvania, pământ românesc!” este de natură a instiga si contraveni scopului adunării publice din 15 martie, aceștia sunt contraziși de instanța judecătorească. Judecătoria Brașov, reține printre altele un lucru extrem de important în motivarea deciziei de anulare a amenzii: ,,mesajul ce s-a încercat a fi afișat este unul ce nu include expresii jignitoare la adresa comunității maghiare, iar prin acesta nu se neagă în niciun fel cultura maghiară”.

Rolul Brigăzii Mobile de Jandarmi Brașov nu este acela de a asculta “mecanic” cerințele organizatorilor UDMR de la Sfântu-Gheorghe, ci de a asigura respectarea legilor statului român. Anul acesta organizatorii le-au cerut să împiedice afișarea unui banner pe motiv că deranjează adunarea. La anul poate le cer să îndepărteze steagurile tricolore românești din Sfântu-Gheorghe, e foarte posibil ca și acestea să fie considerate instigatoare, să ,,contravină scopului adunării”. Vor fi îndepărtate și acestea, doar pentru că organizatorii cer acest lucru?

Până unde se merge cu ascultarea “cerințelor”?

Soluția este ca Jandarmeria prin reprezentanții ei la fața locului să aibă discernământ și să respecte legea atât în litera cât și în spiritul ei, altfel se cheamă abuz în toată regula. Pe viitor trebuie să se țină cont de această hotărâre a Instanței.

Aviz și pentru Băile Tușnad!

de Mihai Tîrnoveanu

Exit mobile version