Educația: “Trebuie să accepți fiecare elev ca și personalitate distinctă, să-i intuiești potențialul și să-i modelezi evoluția”

Daca privim noile generatii in formare vom observa structuri si personalitati complexe in contextul educational actual care aspira la metode moderne de invatare atat pentru asimilarea deprinderilor de baza cat si pentru exersarea abilitatilor de comunicare, prezentare, exprimare prin joc si arta!

Copiii generatiei actuale se remarca de la ciclul primar prin dorinta de a invata prin metode interactive care i provoaca sa testeze si sa exerseze jocul de rol. Elementul ludic apare in forma flexibila iar contextul se schimba frecvent pentru a mentine atentia captata pe parcursul activitatilor!

„Arta de a ghida pasii unui copil spre cunoastere implica pornirea intr-o calatorie de mana cu tine insuti in care sa accepti fiecare elev ca si personalitate distincta, sa-i intuiesti potentialul si sa-i modelezi evolutia astfel incat la finalul fiecarui ciclu de invatare sa se atinga obiectivele propuse si sa priveasca cu incredere spre viitor!” – ne spune cu blandete doamna invatatoare Maria Simodi Erneanu, profesor formator metodist cu o experienta de peste 35 de ani la catedra; coordonator al multor proiecte de succes in cadrul carora procesul de invatare si-a atins excelenta in cadrul Colegiului National „Andrei Muresanu” Brasov

Doamna invatatoare Maria Simodi Erneanu, profesor formator metodist in cadrul Colegiului National „Andrei Muresanu”
Doamna invatatoare Maria Simodi Erneanu, profesor formator metodist in cadrul Colegiului National „Andrei Muresanu”

In aceasta perioada doamna invatatoare proiecteaza fluxul de activitati dedicate protectiei mediului de la general la particular pe termen lung, mediu si scurt pentru a putea masura si evalua progresul pentru clasa pregatitoare pe tot parcursul ciclului primar de invatare.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

A ales pentru studiu activitati tematice unde va lucra individual cu fiecare elev dar si pe grupe pentru a ajuta fiecare elev participant sa asimileze mesajul si resursele necesare pentru indeplinirea obiectivelor propuse pas cu pas.

„Cand nu stim incotro mergem, toate drumurile duc acolo!” (Lewis Carol)

EU Consulting sustine programele si parteneriatele cu perspective noi privind initiative educative tip Scrisoare Verde si SEE ME DO pentru elevii scolii.

Aceste programe de informare sunt menite sa inspire, sa informeze unitatea de invatamant in relatia cu noile tendinte in promovarea activitatilor cu tematica de protectia mediului.

Educatia ne arata drumul!

Cu multa maiestrie doamna Maria provoaca la experientele de cunoastere prin joc alegand teme si resurse indragite, pe intelesul celor mari si celor mici.

A ales sa scrie despre Sustenabilitate si protectia mediului pentru ca, spune doamna „Lumea care ne inconjoara este parte din ceea ce suntem. Este oglinda in care ne privim prezentul si fereastra prin care intuim viitorul”. O lume fara dragoste de natura si biodiversitate naturala, o lume in care nu observam atent evolutia plantelor; o lume in care nu suntem interesati de calitatea apei si a aerului este o lume in care nu ne asumam responsabilitatea pentru ceea ce suntem, ceea ce consumam si impactul actiunilor noastre!

Pentru a creiona viitorul trebuie sa ne asumam prezentul si sa urmarim sa Reciclam „cand ne” jucam! Si sa spunem  „Stop risipa!”

Iata primele doua mesaje pe care doamna Maria doreste sa le imprime in constinta si comportamentul micilor oameni mari din clasa pregatitoare pe care a preluat-o la inceputul anului scolar.

Acest articol, scris in colaborare cu Doamna invatatoare Maria Erneanu, se adreseaza atat copiilor prescolari, cat si copiilor de peste 7 ani si adultilor alaturi de care copiii descopera lumea.

Metoda aleasa este invatarea prin activitati de cunoastere in care predomina elementul ludic adaptat varstei

Volumele de referinta atent alese ofera informatii succinte si fascinante cu rolul de a-i implica si inspira pe micutii exploratori. Prezinta solutii concrete pe care copiii le pot integra in stilul lor de viata, dar si activitati care le solicita si dezvolta creativitatea preluand in acest caz un rol de moderatori si promotori ai valorilor transmise.

Textele din materialele selectate sunt organizate in paragrafe cu forta persuasiva, usor de inteles, iar fotografiile si ilustratiile viu colorate vin in completarea imaginii de ansamblu pentru a inspira si incuraja actiunile pro mediu pe termen lung, mediu si scurt!

Sub forma unui dialog intuitiv, prin joc si conectare cu mediul inconjurator vom analiza cine suntem si ce putem face pentru a trai in armonie si a proteja tot ceea ce avem!

Ideile care stimuleaza creativitatea si cultiva respectul pentru resursele noastre trebuie inoculate copiilor inca de la varste fragede

Citiți articolul integral pe EU Consulting

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
12


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânismContact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Breaking News