Ministerul Educației şi ANOSR au lăsat studenţii fără bani pentru reducerile la transportul local în comun

Noul an universitar începe cu o surpriză neplăcută: Ministerul Educației şi ANOSR au lăsat studenţii fără bani pentru reducerile la transportul local în comun după ce au insistat ca prin noua Lege a învăţământului superior universităţile să preia de la primării sarcina financiară a acestor beneficii, anunță Liga Studenţilor – LS IAŞI.

“Hotărârile de Consiliu Local din toate localităţile unde studenţii se bucurau de aceste beneficii nu mai au baza legală din vechea Lege a Educaţiei nr. 1/2011 prin care studenţii beneficiau de o reducere de 50% la toate titlurile de călătorie la transportul local în comun.  Pe noua lege Deca-Iohannis nr. 199/2023 studenții beneficiază de o reducere de 90%, însă fondurile trebuie alocate universităților de către Ministerul Educației, conform art. 149 alin. 2 lit. g).

Până în momentul de față, ministerul condus de Ligia Deca nu a elaborat în trei luni de zile metodologiile de finanțare în vederea acordării subvențiilor și nici nu a alocat bugetul necesar, fiind o problemă generală, la nivel național. Practic, Deca şi ANOSR au promis studenţilor reducere 90% la transport local în comun decontat de Minister, însă fără să existe alocare bugetară în acest sens, deşi legea a fost promulgată la începutul lunii iulie. Universităților li s-a transmis „să se descurce”.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

La Iaşi, UAIC și a UMF Iași nu au comunicat deloc cu studeţii şi i-au lăsat pe cu ochii în soare după ce s-au şi majorat taxele în ultimii doi ani.  Companiei de Transport Public Iași a înştiinţat universităţile fix înainte de începutul anului universitar. Propunem CTP ca soluție remedială să încaseze biletele și abonamentele pentru studenți la preț redus, dobândind astfel calitatea de creditor față de universitățile din care provin respectivii studenți, urmând a primi diferența ulterior, după ce Ministerul Educației va vira banii universităților.

Nu uitaţi, să păstraţi abonamentele și biletele achiziționate la preț întreg, în vederea decontării ulterioare de către universități.

Evident, majoritatea organizațiilor studențești, care au susținut constant butaforia domnului Iohannis, numită pompos România Educată, și politicile doamnei Deca, nu vor critica niciodată greșelile Ministerului sau ale rectorilor-parteneri…”, se arată într-un comunicat publicat pe facebook de Liga Studenţilor – LS IAŞI

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Next Post

"România Educată" a lui Iohannis deznaționalizează poporul român!

joi oct. 5 , 2023
“Festivalul bavarez al berii, la Iași! OktoberBest e toată luna octombrie, la Berarium, în Palas.Promoții, bere gratis, muzică live, karaoke dar și concerte ale unor trupe consacrate te așteaptă toamna aceasta la Berarium.”, anunță Ziarul de Iași, un ziar profund antiromânesc din capitala culturală și istorică a Moldovei, într-un articol […]
"România Educată" a lui Iohannis deznaționalizează poporul român!

Poate vă place și:

libris.ro