Aș începe cu cele 2 machete de buletine de vot, de pe libertatea.ro: Camera Deputaților și Senat.
Acum că știm foarte bine ce avem de ales, cîteva sfaturi:
- dacă am cunoaște personal candidații, ar fi ideal, că știm exact ce hram poartă fiecare și nu ne pot manipula cu cruci la gît și vorbe goale/frumoase.
- vedeţi numele de pe primele locuri, mai ales. Ei au prima șansă să intre în Parlament. Nu neglijați nici pe restul! (Fiind listă, degeaba unul susţine ceva, dacă restul au alte valori contrare. De regulă, ar cam trebui să fie majoritatea pe același calapod.)
- căutaţi informaţii despre ei (online/offline), să vedeţi biografie, carieră, ce valori susţin şi ce mai găsiţi suplimentar despre ei. Sau, ideal, informaţii de la persoane ce-i cunosc direct. Ca să puteți alege informat!
- studiaţi ATENT ce propun ei, platforma lor şi/sau a partidului din care fac parte, dacă sunt membri de partid.
- votaţi în funcţie de potrivirea cît mai mare între ce vor ei şi valorile voastre. Un exemplu concret: pentru mine, e decisiv ce cred despre avort(/eutanasie/sinucidere asistată/fertilizare in vitro/lgbt etc.) candidaţii. Dacă un partid sau un candidat promovează uciderea nenăscuţilor, mi-e clar că nu au nici un fel de respect pentru om şi contestă dreptul la viaţă al oricărei fiinţe de la concepţie la moartea naturală. Aşadar, nu îi votez, ci caut să aleg oameni pro-viaţă, care propun măsuri de ajutorare a mamelor, ca ele să nu fie presate să-şi omoare copiii (ci să-i nască. Eventual, dacă nu-i pot crește, îi pot da spre adopție. E mai bine decît să-i sfîrtece în bucăți!). Avortul nu e o soluție, niciodată, indiferent de motive/pretexte!
- Cum nu văd o soluție în absenteism sau în anularea votului (deși mai fac și eu asta, cînd nu am ce alege cu conștiința împăcată!), vă aștept la vot pe 1 decembrie și la turul al doilea al alegerilor prezidențiale. Cele bune, Radu-Bogdan Buțu
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei) | RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)
Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri
Showing 1-8 of 13 Books
Istoria ilustrata a Transilvaniei
By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures
By: Silvestru Moldovan
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria
By: Silvestru Moldovan
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat
By: Corvin Lupu
Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu
Oranki amintiri din captivitate
By: Dimitrie Bejan
Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan
Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale
By: Tiberiu Tudor
Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor
Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor
By: Gică Manole
Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.