RSS
TwitterFacebookPinterest

Candidat la funcția de manager al Centrului Brâncuși, turnător la Securitate!?

Luni, 14 noiembrie, la Târgu Jiu, se desfășoară ultima probă a concurslui pentru ocuparea funcției de manager al Centrului de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși”. Cei doi candidați vor susține proba de interviu, însă asupra unuia dintre aceștia planează suspiciunea de fost turnător la Securitate. Până la această oră lucrurile ar fi trebuit lămurite de cei de la Primăria Târgu Jiu. Există sau nu la dosarul candidatului, declarația pe proprie răspundere privind calitatea de lucrător al Securității sau collaborator al acesteia?

A fost sau nu, actualul manager interimar și candidat pentru ocuparea funcției de manager al Centrului Brîncuși, informator al Securității?

Cine sunt cei care închid ochii și de ce este protejat un posibil turnător la Securitate, pentru a ocupa funcția de manager al Centrului de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși”? Cumva interesele imobiliare de pe Calea Eroilor? Se prefațează un scandal care va adduce immense prejudicii de imagine orașului și moștenirii Brâncuși de la Târgu Jiu, dacă informațiile se dovedesc adevărate. Până la ora de desfășurare a ultimei probe a concursului, candidatul sau comisia de concurs ae trebui să informeze opinia publică dacă într-adevăr există un dosar la CNSAS. Administrarea Ansamblului Monumental „Calea Eroilor” nu poate ajunge pe mâinile unui colaborator al Securității

Potrivit celor de la Grupul Civic Gorj, pe surse, candidatul agreat de primarul Romanescu și viceprimarul Coica să preia șefia Centrului Brâncuși, a fost turnător al Securității.

„Surse: Favoritul primarului Romanescu și viceprimarului Coica să preia șefia Centrului Brâncuși, la simulacrul de concurs ce se află în desfășurare, a fost turnător al Securității! Dosarul depus în data de 28.10.2022 a fost admis de Primăria Târgu Jiu, candidatul, cel care, în trecut, și-a turnat la Securitate prietenii, colegii și familia, fiind acceptat în ultima etapă a concursului, cea a interviului!
Președintele comisiei de evaluare care va gira și legalitatea concursului este viceprimarul Coica?! Cât s-a ferit Brâncuși de comuniști, la 32 de ani de la căderea regimului comunist, Centrul Brâncuși de la Târgu Jiu se vrea a ajunge pe mâna unui turnător la Securitate! Solicităm Primăriei Târgu Jiu un punct de vedere de îndată! Somn ușor națiune, că prezentul nu se pune!”, au scris cei de la Grupul Civic Gorj pe pagina acestora de socializare.

O crimă morală, cu premeditare!

Profesorul Andrei Popete este unul dintre târgujienii care a comentat informațiile pe surse ale Grupului Civic Gorj, acesta fiind și unul dintre coordonatorii grupului. „Tăcerea jurnaliștilor de investigații din Gorj este suspectă. Dacă există un dosar de turnător la Securitate al actualului manager interimar al Centrului Brâncuși, candidat la concursul de ocupare al funcției de manager, suntem și noi curioși să vedem notele informative. Mâine se desfășoară ultima probă a concursului, cea a interviului. Documentele din dosarul candidatului asupra căruia există suspiciuni rezonabie că a colaborat cu Securitatea sunt publice? Declarația pe proprie răspundere privind colaborarea cu Securitatea este semnată? Sunt surse care afirmă că în această declarație nu este o negație privind colaborarea cu Securitatea. Dacă Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși” va fi condus de un fost turnător la Securitate, își asumă comisia de concurs, primarul Romanescu și viceprimarul Coica, scandalul mediatic?

Dacă informațiile sunt corecte, sau nu, reprezentanții Primăriei Târgu Jiu ar trebui să comunice asta, până la ora începerii probei de interviu, pentru o corectă informare a cetățenilor. Ar fi impardonabil ca operele brâncușiene să ajungă pe mâna unui colaborator al Securității. Postum, ar fi o crimă morală cu premeditare! Să nu uităm nici calvarul familiei Tătărescu din timpul regimului comunist. Pentru operele de la Târgu Jiu, incluse în Patrimoniul European, Arethia și Gheorghe Tătărescu merită un monument, nu un turnător la Securitate care să administreze operele oferite cu atâta generozitate prin marea lor dragoste pentru gorjeni și omagiul adus eroilor.”

Redacția MAGAZIN CRITIC


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info