Candidat la funcția de manager al Centrului Brâncuși, turnător la Securitate!?

Luni, 14 noiembrie, la Târgu Jiu, se desfășoară ultima probă a concurslui pentru ocuparea funcției de manager al Centrului de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși”. Cei doi candidați vor susține proba de interviu, însă asupra unuia dintre aceștia planează suspiciunea de fost turnător la Securitate. Până la această oră lucrurile ar fi trebuit lămurite de cei de la Primăria Târgu Jiu. Există sau nu la dosarul candidatului, declarația pe proprie răspundere privind calitatea de lucrător al Securității sau collaborator al acesteia?

A fost sau nu, actualul manager interimar și candidat pentru ocuparea funcției de manager al Centrului Brîncuși, informator al Securității?

Cine sunt cei care închid ochii și de ce este protejat un posibil turnător la Securitate, pentru a ocupa funcția de manager al Centrului de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși”? Cumva interesele imobiliare de pe Calea Eroilor? Se prefațează un scandal care va adduce immense prejudicii de imagine orașului și moștenirii Brâncuși de la Târgu Jiu, dacă informațiile se dovedesc adevărate. Până la ora de desfășurare a ultimei probe a concursului, candidatul sau comisia de concurs ae trebui să informeze opinia publică dacă într-adevăr există un dosar la CNSAS. Administrarea Ansamblului Monumental „Calea Eroilor” nu poate ajunge pe mâinile unui colaborator al Securității

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Potrivit celor de la Grupul Civic Gorj, pe surse, candidatul agreat de primarul Romanescu și viceprimarul Coica să preia șefia Centrului Brâncuși, a fost turnător al Securității.

„Surse: Favoritul primarului Romanescu și viceprimarului Coica să preia șefia Centrului Brâncuși, la simulacrul de concurs ce se află în desfășurare, a fost turnător al Securității! Dosarul depus în data de 28.10.2022 a fost admis de Primăria Târgu Jiu, candidatul, cel care, în trecut, și-a turnat la Securitate prietenii, colegii și familia, fiind acceptat în ultima etapă a concursului, cea a interviului!
Președintele comisiei de evaluare care va gira și legalitatea concursului este viceprimarul Coica?! Cât s-a ferit Brâncuși de comuniști, la 32 de ani de la căderea regimului comunist, Centrul Brâncuși de la Târgu Jiu se vrea a ajunge pe mâna unui turnător la Securitate! Solicităm Primăriei Târgu Jiu un punct de vedere de îndată! Somn ușor națiune, că prezentul nu se pune!”, au scris cei de la Grupul Civic Gorj pe pagina acestora de socializare.

O crimă morală, cu premeditare!

Profesorul Andrei Popete este unul dintre târgujienii care a comentat informațiile pe surse ale Grupului Civic Gorj, acesta fiind și unul dintre coordonatorii grupului. „Tăcerea jurnaliștilor de investigații din Gorj este suspectă. Dacă există un dosar de turnător la Securitate al actualului manager interimar al Centrului Brâncuși, candidat la concursul de ocupare al funcției de manager, suntem și noi curioși să vedem notele informative. Mâine se desfășoară ultima probă a concursului, cea a interviului. Documentele din dosarul candidatului asupra căruia există suspiciuni rezonabie că a colaborat cu Securitatea sunt publice? Declarația pe proprie răspundere privind colaborarea cu Securitatea este semnată? Sunt surse care afirmă că în această declarație nu este o negație privind colaborarea cu Securitatea. Dacă Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși” va fi condus de un fost turnător la Securitate, își asumă comisia de concurs, primarul Romanescu și viceprimarul Coica, scandalul mediatic?

Dacă informațiile sunt corecte, sau nu, reprezentanții Primăriei Târgu Jiu ar trebui să comunice asta, până la ora începerii probei de interviu, pentru o corectă informare a cetățenilor. Ar fi impardonabil ca operele brâncușiene să ajungă pe mâna unui colaborator al Securității. Postum, ar fi o crimă morală cu premeditare! Să nu uităm nici calvarul familiei Tătărescu din timpul regimului comunist. Pentru operele de la Târgu Jiu, incluse în Patrimoniul European, Arethia și Gheorghe Tătărescu merită un monument, nu un turnător la Securitate care să administreze operele oferite cu atâta generozitate prin marea lor dragoste pentru gorjeni și omagiul adus eroilor.”

Redacția MAGAZIN CRITIC

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist

Lasă un răspuns

Next Post

D'ale lui Caragiale: corespondență ironică între SIE și Diana Iovanovici-Șoșoacă

lun nov. 14 , 2022
D’ale lui Caragiale: corespondență ironică între SIE și Diana Iovanovici-Șoșoacă Sunt momente în istorie când viața bate filmul sau orice operă literară oricât de distopică ar fi ea. Un astfel de moment este și cel trăit de Doamna Senator Diana Iovanovici-Șoșoacă, Președintele Partidului S.O.S România. Duminică, 13 Noiembrie 2022, la […]
D'ale lui Caragiale: corespondență între SIE și Diana Iovanovici-Șoșoacă

Poate vă place și:

libris.ro