În curând „România pe tabla de șah a marilor puteri”, un nou volum de editoriale publicat de istoricul Andrei Popete Pătrașcu!

În curând, sub semnătura istoricului Andrei Popete Pătrașcu va apărea la Editura eParadigme volumul „România pe tabla de șah a marilor puteri”, care cuprinde editoriale despre imaginea țării noastre aflată încă la ani buni distanță de progresele reale ale unei Europe în plină transformare și în care statele mari au nevoie de țări precum România, țara în care se conturează eșecul republicii și al instituțiilor care au dezbinat în ultimele decenii, în loc să unească: Administrația Prezidențială, Parlamentul și mai nou Curtea Constituțională.

Din perspectiva istorică, ne spune autorul, România s-a aflat pe tabla de șah a marilor puteri atunci când interesul a cerut-o. Nu vorbim însă de interesul țării, ci de cel al statelor care au știut mai bine decât noi care ne sunt nevoile, oportunitățile și provocările. Despre acestea din urmă este suficient să realizăm o radiografie obiectivă pentru a înțelege că moravurile și educația socială ne țin încă departe de progresele unei Europe în plină transformare.”

Volumul „România pe tabla de șah a marilor puteri”, semnat de Andrei Popete Pătrașcu, promite prin intermediul editorialelor publicate de acesta în ultimii ani să fie o carte provocatoare care analizează situațiile cu care se confruntă România pe plan extern în contextul actual. Este un moment prielnic pentru a reflecta asupra locului țării noastre în sistemul internațional și asupra modului în care ne putem redefini poziția în fața marilor puteri.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

„Disputele sterile, interesele înguste și lipsa unei implicări active în domeniile strategice naționale, ne țin departe de posibilitățile reale de dezvoltare ale României ca țară utilă pe tabla de șah a marilor puteri. Fără un proiect de țară în care să creadă o mare parte a cetățenilor, România divizată politic nu poate depăși pragul unei autosuficiențe de cele mai multe ori dăunătoare. Criza soluțiilor nu poate genera capacitatea de redresare a țării atât timp cât politicul caută menținerea privilegiilor de grup sau personale în detrimentul celor naționale. Avem o clasă politică fără principii și moralitate, instituții fără credibilitate, cu angajați fără competențe și români atotștiutori, în timp ce România continuă să fie privită ca o țară insuficient adaptată la standardele Uniunii Europene, iar prezența noastră este utilă doar când interesele generale o cer.”

Andrei Popete Pătrașcu aduce în discuție ideea că România a fost constant jucată pe tabla de șah a intereselor externe, fără a-și implementa un interes propriu care să asigure dezvoltarea națională. Acest aspect relevă o critică profundă la adresa clasei politice, a instituțiilor și a societății civile, subliniind deficitul de încredere și de viziune strategică. Cartea se conturează ca o radiografie critică a stării națiunii, adresând o provocare tuturor celor implicați în viața publică să reexamineze prioritățile și să promoveze un viitor în care interesele naționale să primeze asupra celor personale sau de grup.


  • Suntem cenzurați online/pe rețelele de socializare. Zilnic, puteți accesa site-ul pentru a vă informa.
  • Contactați-ne oricând.
  • Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un ,,Like” și să distribuiți pagina de Facebook (conținut exclusiv).
  • Pentru o presă independentă, sprijiniți-ne cu o donație. Vă mulțumim!

MAGAZIN CRITIC – ziar online cultural, conservatorContează pe ȘTIRI ce contea

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 14 Books

Marea Renastere - Adevar, Libertate, Suveranitate

By: Călin Georgescu

,,Ca raspuns la sistemul creat cu dinadinsul stramb, in care starea omului nu inseamna complexitate, ci complicatie, in care bunastarea materiala este scop in sine, noi raspundem cu sistemul bazat pe simplitate [...] El, cetateanul, trebuie sa fie propriul lui stapan, sa fie proprietar si producator si sa lucreze impreuna cu ceilalti intr-o retea indestructibila in care sa primeze cinstea,

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole
12


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Redacția MAGAZIN CRITIC

Lasă un răspuns

Next Post

Monarhia, singura forma de organizare statală care asigura stabilitate în România

Dum dec. 8 , 2024
După ce Curtea Constitutională a Romaniei a decis anularea primului tur al alegerilor prezidențiale ca urmare a existentei unor probe de netăgăduit cu privire la implicarea unor actori statali externi în alegerile din Romania, se pune întrebarea cât de sigură mai este forma de organizare statală republicană în mentinerea țării […]

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Breaking News